ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡ.ΑΞΙ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟ.Μ.Υ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή Λάρισας κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη Λαρισαίων «Πρωτοβουλία αξιών ΠΡΑΞΙ για τη Λάρισα» με Επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Γούλα, για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου.

Στην ερώτηση,  που συνυπογράφουν ο Επικεφαλής της Παράταξης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άκης Νασιώκας, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Το Ιατρικό κέντρο  ΤΟ.Μ.Υ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  , έχει εγγεγραμμένους  5.000 ενήλικες  και 1000 παιδιά  και, επιτελεί σημαντικές ιατρικές πράξεις πρωτοβάθμιας Υγείας για την  συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

Το προσωπικό του είναι σήμερα 10 άτομα  από τα οποία 3 είναι ιατροί, 2 διοικητικοί και το υπόλοιπο Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Αναμένονται ακόμη 2 ιατροί , οι οποίοι σύντομα θα προσληφθούν , (τρέχει  προκήρυξη).

Στεγάζονται σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ κτίριο μαζί με το ΚΑΠΗ του Αγίου Γεωργίου και τις πολιτιστικές  και χορευτικές ομάδες , (ΚΑΡΛΑΣ 47 ΛΑΖΑΡΙΔΗ).

Το Ιατρικό κέντρο  ΤΟ.Μ.Υ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ‘έγινε από 3 Απριλίου 2021 και εμβολιαστικό κέντρο κατά του COVID 19 εμβολιάζοντας 85 άτομα ημερησίως.

Το πρόβλημα που προέκυψε σήμερα είναι ότι, στην ίδια πτέρυγα με το Ιατρικό κέντρο, δόθηκε ένα γραφείο σε σύλλογο ομάδας διασώσεων άμεσης επέμβασης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο υπεύθυνος του Ιατρικού Κέντρου να κλειδώσει  το ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό ( με την έναρξη των εμβολίων, προστασία από κλοπές ) .Πέραν αυτών οι χώροι  ανάπτυξης ως εμβολιαστικό κέντρο δεν επαρκούν και θα πρέπει να δοθεί το αναφερόμενο γραφείο στο Ιατρικό Κέντρο και ο σύλλογος να μεταφερθεί σε άλλο χώρο.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ