ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 200.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΕΛΗ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΡΔΕΥΤΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΤΟΕΒ ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Το αίτημα για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ύψους 200.000 € από την πολιτεία ώστε οι αρδευτές μέλη του να μην πληρώσουν αρδευτικά τέλη για τη φετινή δύσκολη λόγω του σεισμού και του παγετού χρονιά καταθέτει δημοσίως η διοίκηση του ΤΟΕΒ Δαμασίου μετά από την χθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του χωριού δίπλα από τις σκηνές, τα τροχόσπιτα και τους οικίσκους των σεισμόπληκτων.

Μιλώντας στη συνέλευση ο πρόεδρος Γ. Μανίκας αφού τόνισε ότι η μέχρι τώρα νοικοκυρεμένη διαχείριση επέτρεψε στον ΤΟΕΒ να διατηρεί ένα αποθεματικό της τάξης των 360.000 € στις τράπεζες και να έχει απαιτήσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ από αρδευτές για τέλη άρδευσης της περυσινής χρονιάς σημείωσε ότι η απόφαση του δ.σ. για να στηρίξει το χωριό που υπέστη τεράστια καταστροφή από τον σεισμό αλλά και από τον παγετό είναι να μειώσει κατά 50% τα αρδευτικά τέλη για τη φετινή χρονιά, ενώ όπως ανέφερε αν το κράτος επιχορηγήσει τον οργανισμό με το ποσό των 200.000 € τότε οι αρδευτές θα έχουν για φέτος μηδενικά τέλη.

“Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, θέλουμε ένα αποκούμπι για να ορθοποδήσουμε και να ξαναφτιάξουμε το χωριό μας και τα σπίτια μας”, έστειλε το μήνυμα ο κ. Μανίκας επαναλαμβάνοντας στη συνέλευση όλα εκείνα τα αιτήματα για την αναγέννηση του χωριού που είχε διατυπώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο paidis.com.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ