ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΒΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ HEALTH HUB Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο νέος ευρωπαϊκός κόμβος ψηφιακής καινοτομίας στον τομέα της Υγείας,  Health Hub, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός με αφορμή την καινοτόμο πρωτοβουλία.

«Με συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα e-health στην Ευρώπη, ενώ όραμα του Health Hub είναι να αναδείξει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλη την Ελλάδα ως κυρίαρχο σημείο αναφοράς πανευρωπαϊκά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας μέσω εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογιών», περιέγραψε το εγχείρημα ο κ. Αγοραστός.

Ο νέος ευρωπαϊκός κόμβος ψηφιακής καινοτομίας αναμένεται να εξυπηρετήσει άτομα, επιχειρήσεις και φορείς του δημοσίου τομέα, προωθώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό εκατοντάδων επιχειρήσεων, ενώ πάνω από 1.000 φορείς θα έχουν πρόσβαση στη σχετική πλατφόρμα.

«Τα οφέλη διαχέονται και στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αφού μέσω της καινοτόμου πρωτοβουλίας κάνουμε τη Θεσσαλία σημείο αναφοράς για την ψηφιακή Υγεία», κατέληξε ο Περιφερειάρχης, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που έκαναν λόγο για ένα ψηφιακό άλμα και μια πρωτοβουλία που καθιστά σημείο αναφοράς την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ