ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ανακοίνωση  του Δ.Σ  της  ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας  για τις επιθέσεις κατά εκπαιδευτικών από αρνητές των self tests 

Καταγγέλλουμε όσους επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να προσφέρουν έργο μέσα σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής. Mε  αφορμή  την  άρνηση  διενέργειας  self test  από  μερίδα  γονέων,  έχουμε  φαινόμενα  επίθεσης  σε  εκπαιδευτικούς  σχολείων που απλά εφαρμόζουν ,όπως  είναι υποχρεωμένοι, τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Αντί να  στραφούν  ενάντια  στην  κυβέρνηση,   απειλούν  τους  εκπαιδευτικούς  που  ήδη  μετρούν  δεκάδες  θύματα. Να  σταματήσει  τώρα  το  υπουργείο  να  φορτώνει  στις  πλάτες  των  εκπαιδευτικών  τις δικές του ανεπάρκειες και να αναλάβει τις ευθύνες του για τη ζωή και την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών. Να  σταματήσουν  τώρα  να  στηρίζουν  την  αντιμετώπιση  της  πανδημίας  στην  ατομική  ευθύνη  και  να ακούσουν  τις  προτάσεις που  η  εκπαιδευτική  κοινότητα  έχει  διατυπώσει  εδώ  και  ένα  χρόνο.

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση τις αγνόησε επιδεικτικά και οδήγησε τους μαθητές σε εξάμηνο εγκλεισμό και καθήλωση μπροστά στις οθόνες. Η τηλεκπαίδευση έχει ξεπεράσει τα όριά της προ πολλού, το ίδιο και οι αντοχές μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα self test δεν αρκούν, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.

Απαιτούμε τώρα:

15 μαθητές στα τμήματα

τεστ και ιχνηλατήσεις από συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σχολεία

επιπλέον προσωπικό καθαριότητας

στήριξη του  συστήματος  υγείας άμεσα

– προσλήψεις του απαραίτητου εκπαιδευτικού  προσωπικού

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούμε για τη ζωντανή λειτουργία των σχολείων, απαιτώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας για να μπορέσουν να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και να διασφαλιστεί η ζωή, η υγεία, τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ