ΘΕΜΑTA ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΠΑΓΕΤΟΣ  

Τα σεισμόπληκτα χωριά του Τυρνάβου και της Ελασσόνας επισκέφτηκε σήμερα, 15/04/21, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τυρνάβου, Νίκο Γεωργάκη, τη γεωπόνο και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Ελπίδα Αναστασίου, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεσοχωρίου, κ. Γιάννη Ζαρλαδάνη, τον πρώην υποψήφιο βουλευτή του νομού και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Γιάννη Καριπίδη και τον δημοσιογράφο Αντώνη Λιάνο.

Οι αγρότες των περιοχών αυτών έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα από τον τελευταίο ισχυρό παγετό, ο οποίος προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην αμπελοκαλλιέργεια και τις δενδρώδεις καλλιέργειες, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις η καταστροφή ήταν ολοσχερής. Οι αγρότες ζητούν να τους δοθεί άμεσα προκαταβολή για τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, καθώς πολλοί από αυτούς αφού πρώτα έχασαν τα σπίτια τους, στη συνέχεια έχασαν και τη σοδειά τους και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Μέσα σε αυτό το ήδη επιβαρυμένο κλίμα από τη σωρεία αντικειμενικών προβλημάτων, επικρατεί επιπλέον θυμός ανάμεσα στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων σχετικά με το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση φέρνει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή και το οποίο πρόκειται να επιφέρει σημαντικά εμπόδια στη δυνατότητα να πωλούν οι ίδιοι οι παραγωγοί τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές.

Η Άννα Βαγενά διαβεβαίωσε τους κατοίκους των σεισμόπληκτων χωριών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται στο πλευρό τους – άλλωστε είναι η τρίτη φορά που η βουλευτής επισκέπτεται αυτά τα χωριά με τον σεισμό – και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του δυνάμεις τα δίκαια αιτήματά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ