ΝΑΓΚΙ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Ένα ακόμη ματς-τελικός για την ΑΕΛ, που στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play out αντιμετώπισε στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθ. Διάκος» την τοπική ομάδα, με τους «βυσσινί» να αποχωρούν με έναν πολύτιμο βαθμό στις αποσκευές τους μένοντας στο 0-0 μετά από μέτρια εμφάνιση, ενώ ο Νάγκι και τα δοκάρια την κράτησαν όρθια στη μάχη της παραμονής.

Σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά του και με την μπάλα να παίζεται πάνω-κάτω η ΑΕΛ πατούσε στην αντίπαλη περιοχή, ενώ στο 12’ η μπάλα από απόκρουση στρώθηκε στον Στίφλερ, που δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, με το σουτ να φεύγει ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 23’, όταν ο Άνχελ Μαρτίνεθ δοκίμασε από μακριά με το εξωτερικό και ο Νάγκι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με την πάροδο του χρόνου η Λαμία έχοντας την κατοχή κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και στο 31’ ο Ντέλετιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ εκτός περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στη συμβολή των δοκαριών του Νάγκι, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακριά και ο Επασί σε ετοιμότητα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Στις καθυστερήσεις (45’+2’) ο Ντέλετιτς καρδιοχτύπησε τους «βυσσινί», καθώς έπιασε το γυριστό σουτ, με τον Νάγκι να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα και την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι, ενώ στο κόρνερ που ακολούθησε ο Καραμάνος έχασε απίστευτη ευκαιρία από κοντά στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τζ. Φέστα επιχείρησε να ανακατέψει την τράπουλα περνώντας στο παιχνίδι τους Μπεν Χατίρα και Ζίζιτς και αποσύροντας Μουκαντζό και Νικολιά, ενώ στο 60’ ο αρνητικός σήμερα Κολομπίνο έδωσε τη θέση στον Μιλοσάβλιεβιτς, με την ΑΕΛ να περιορίζει σημαντικά τις επιθετικές βλέψεις της Λαμίας, που διατηρούσε μια ανούσια υπεροχή.

Στο 70’ ο πάντα επικίνδυνος Ντέλετιτς βρήκε δίχτυα, με το VAR σωστά να ακυρώνει το τέρμα για οφσάιντ, ενώ στο 79’ ο Σέρβος εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Νάγκι και στο 84’ η ΑΕΛ λίγο έλειψε να «κλέψει» το ματς, όταν ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε στημένο και ο Τσόσιτς έπιασε την κεφαλιά, με τον Επασί να στερεί το γκολ από τον παίκτη της ΑΕΛ.

Στο 3λεπτο των καθυστερήσεων τίποτα δεν άλλαξε, με τη Λαμία και την ΑΕΛ να μένουν στο 0-0 και τους «βυσσινί» να προσθέτουν στη συγκομιδή τους έναν πολύτιμο βαθμό που θα βοηθήσει στη μάχη της παραμονής.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σκόνδρας, Άνχελ Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπιάρνασον (λ.τρ. 20’ Ρόμανιτς), Ντέλετιτς (88’ Βασιλακάκης), Καραμάνος

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μαξιμένκο, Τσότσιτς, Μπέρτος (88’ Καρανίκας), Γιακιμόφκσι, Μουκάντζο (46’ Ζίζιτς), Στίφλερ (72’ Πινακάς), Ακούνια, Κολομπίνο (60’ Μιλοσάβλιεβιτς), Νικολιάς (46’ Μπεν-Χατίρα), Ντουρμισάι

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-1

Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 1-0

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Λαμία – ΑΕΛ 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βόλος 39

ΠΑΣ Γιάννινα 35

Λαμία 31

Απόλλων Σμύρνης 30

Ατρόμητος 30

ΟΦΗ 25

ΑΕΛ 24

Παναιτωλικός 24

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5η)

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

15.00: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός

17.15: ΑΕΛ – ΟΦΗ

19.30: Ατρόμητος – Λαμία

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

19.30: Απόλλων Σμύρνης – Βόλος

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ