ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

Κάλεσμα Αγροτικών Συλλογών Τύρναβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου-Λυγαριάς

Οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής καλούμε όλους τους φορείς του Δήμου Τύρναβου να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουμε με τα τρακτέρ μας την Τρίτη 20/4/2020 στις 9:30 π.μ στην κεντρική πλατεία της πόλης του Τύρναβου. Δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράσταση τους στην αγωνία και την απόγνωση στην οποία έχουν έλθει όλοι οι αγρότες του σεισμόπληκτου Δήμου Τύρναβου εξαιτίας των έξι παγετών. Αναδεικνύοντας την καταστροφή που θα πλήξει όλη την τοπική οικονομία.

Διεκδικούμε:

  • Να δοθούν επαρκείς προκαταβολές στους παραγωγούς που οι καλλιέργειες τους επλήγησαν και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις στο 100% για τις ζημιές. Συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με τα χρήματα που είναι να λαμβάνουν οι παραγωγοί ως αποζημίωση.
  • Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και να παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί.
  • Να μειωθούν ουσιαστικά τα αρδευτικά τέλη για το 2021 καθώς θα ποτίσουμε ελάχιστα έως και καθόλου τις καλλιέργειες μας αφού δεν έχουν παραγωγή λόγω παγετού.
  • Να γίνει η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους κτηνοτρόφους για την μεγάλη απώλεια παραγωγής γάλακτος λόγω του παγετού.
  • Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία σε βάρος των παραγωγών υπερπρωιμων ροδάκινων και νεκταρινιων που έλαβαν μειωμένη αποζημίωση από λάθος του συστήματος ΟΣΔΕ και να τους δοθούν τα επιπλέον ποσά που δικαιούνται.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ διότι ο οργανισμός είναι ελλιπής σε στελεχιακό δυναμικό.
  • Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Το διεκδικητικό μας πλαίσιο θα επιδοθεί την ημέρα του συλλαλητηρίου στον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τον Δήμο Τύρναβου αναμένοντας να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Ενω παράλληλα απαιτούμε άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Λυκουρεντζο και τον Υπουργό Αγροτικης Ανάπτυξης κ. Λιβανό.

Αρχή φόρμας

Τέλος φόρμας

Αα

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ