ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τη μελέτη επισκευής και την εκτέλεση των επισκευαστικών εργασιών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Δομενίκου, που έχει πληγεί από το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, αναλαμβάνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ Θεσσαλίας) μετά από αίτημα του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Αθ. Νασιακόπουλος και το Δ.Σ. της Ένωσης ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του δημάρχου στη συνεδρίαση της 8/4/2021, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ελασσόνας με το ποσό των 25.000 € για τη χρηματοδότηση της εκπόνησης μελέτης και της αποκατάστασης των ζημιών στο κτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Δομενίκου.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΠΕΔ Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλο, στο σχολικό κτήριο του Δομενίκου, παρουσία του κ. Γάτσα, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις ζημιές που προκλήθηκαν και τις εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν, ώστε να καταστεί σε σύντομο χρόνο ασφαλές και λειτουργικό το σχολείο. Στη επίσκεψη παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρας, η γεν. γραμματέας της ΠΕΔ κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της κοινότητας Δομενίκου κ. Στ. Ψωμιάδης και ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ κ. Ελ. Φουρκιώτης.

Σε δήλωσή του ο κ. Γάτσας τόνισε: «Η οικονομική ενίσχυση από την ΠΕΔ Θεσσαλίας αποτελεί απόδειξη του ενδιαφέροντος των μελών της για την ενίσχυση της πληγείσας περιοχής και την στήριξη του δήμου μας. Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον πρόεδρο κ. Νασιακόπουλο και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς από την πρώτη στιγμή έδειξαν ενδιαφέρον για τα προβλήματα που προέκυψαν από το σεισμό και η οικονομική ενίσχυση δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο σχολείο Δομενίκου, μια μεγάλη σχολική μονάδα, που εξυπηρετεί όλα τα χωριά της δημοτικής ενότητας Ποταμιάς και αριθμεί 158 μαθητές».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ