ΜΥΡΙΣΕ ΠΑΣΧΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση του κοινωνικού δικτύου “Κανείς Μόνος”

«Μύρισε» Πάσχα το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου και στο πλαίσιο δράσης το κοινωνικό δίκτυο «Κανείς Μόνος» πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Πάσχα με Σύμβολα και Συναισθήματα».

Σε μια κοινή πρωτοβουλία με την Ενοριακή Συντροφιά του Αγίου Γεωργίου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λάρισας και τη «Δημιουργική Πόρτα» ένα μεγάλο πασχαλινό αυγό, μια μεγάλη αναστάσιμη λαμπάδα και πολλά αυγά με μηνύματα και συνθήματα έκαναν την εμφάνισή τους με στόχο να γεμίσει πολλές φορές το «ΑΥΓΟ της ΑΓΑΠΗΣ» με τρόφιμα και το «ΚΟΥΤΙ της ΑΓΑΠΗΣ»  με χρήματα τα οποία θα καλύψουν ανάγκες στο Γηροκομείο Λάρισας.

Τα έργα φιλοτέχνησαν οι ομάδες της «Δημιουργικής Πόρτας», των μαθητών του Σχολείου των Φυλακών Λάρισας, το Εργαστήρι Ζωής του ΟΚΑΝΑ, τα παιδιά της ΕΞΟΔΟΥ του ΚΕΘΕΑ και οι άνεργοι του συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, ενώ η υγειονομική στήριξη ήταν του Ερυθρού Σταυρού.

«Συνεχίζουμε όλοι μαζί, με πολλή αγάπη, μια όμορφη ενωμένη παρέα με την ελπίδα αυτή η Ανάσταση να φέρει μαζί της περισσότερο Φως, να μας βγάλει από το σκοτάδι της πανδημίας, ώστε του χρόνου να φτιάξουμε μαζί με τους φορείς μας, αυτοδιοίκηση, εκκλησία  και τους καλλιτέχνες μας, ένα Πασχαλινό χωριό στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης, να το περπατάμε και να το χαιρόμαστε όλοι μαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ευ. Λιακούλη, με τον δήμαρχο Λαρισαίων να περιγράφει μια ευχάριστη νότα μέσα στην πανδημία.

«Κανένας συμπολίτης να μην μείνει μόνος και δίχως γιορτινό τραπέζι είναι το μήνυμα της εκδήλωσης. Η δύσκολη περίοδος θα περάσει και θα ξαναδούμε γιορτές στην πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

«Ενωμένοι κερδίζουμε», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, που σημείωσε πως «δίνεται η ευκαιρία σε όλους να καταθέσουν την ανθρωπιά τους».

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ