Ο ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ -ΤΥΡΝΑΒΟΥ 

ΓΡΑΦΕΙ Η Ρούλα Σουρλαντζή-Ζαχαράκη πρώην πρόεδρος του Δ. Σ. Τυρνάβου 

Ένας δρόμος που ανήκει στην περιφέρεια παρ όλο που ενώνει τις δυο μεγάλες πόλεις του Καλλικρατικού Δήμου Τυρνάβου.

Το άρθρο 281 του προγράμματος Καλλικράτη για τη νέα Αρχικεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μιλάει για κοινωνική συνοχή και ισόρροπη ανάπτυξη.

Πώς να έχει ένας Δήμος σαν τον δικό μας αυτό το ζητούμενο όταν ο δρόμος που ενώνει αυτά τα δύο αστικά κέντρα είναι σ΄αυτή την κατάσταση; Εδώ και πολλά χρόνια γίνονται συνέχεια επεμβάσεις ειδικά μετά από κάθε χειμερινή περίοδο αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια η κίνηση  των οχημάτων έχει αυξηθεί αισθητά διότι κατά μήκους της επαρχιακής οδού (  7 χιλιομέτρων) έχουν την λειτουργία τους αρκετές μεγάλες αλλά και μικρές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες και εκατοντάδες άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά. H συγκεκριμένη επαρχιακή οδός δέχεται επίσης μεγάλο αριθμό βαρέων οχημάτων μιας και εξυπηρετεί αυτοκινητόδρομους.

Θα αναφερθώ στην περασμένη χρονιά στον μήνα Μάρτιο  που είχαμε δύο μεγάλα τροχαία και μάλιστα το ένα θανατηφόρο  και δεν θα ανατρέξω σε μικρότερα ή και παλαιότερα… όπου φαίνεται ότι πλέον αυτός ο δρόμος με αυτή την μορφή δεν μπορεί να καλύψει τις τοπικές ανάγκες  των πολιτών των δυο αστικών κέντρων του Δήμου και των υπόλοιπων διερχομένων .

Δεν είναι ένα ζητούμενο που το θέτουμε σήμερα από την μεριά της Συν Πολιτείας  σαν αντιπολίτευση , αλλά είναι ένα θέμα που μας είχε απασχολήσει έντονα  στα χρόνια της θητείας μας , γι αυτό  σας υπενθυμίζω  ότι ήταν  στο πρόγραμμά μας στη σελίδα (7) επτά.

Μιλάμε  στο πρόγραμμά μας ,για αναβάθμιση του δρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, αγροτικούς παραδρόμους, διάζωμα φύτευσης, κυκλοφορία πεζών, ποδηλατόδρομος διπλής κατεύθυνσης.

Ένα έργο απαραίτητο  που έχει σαν στόχο τη βελτίωση σε τοπικό επίπεδο των όρων βιώσιμη ανάπτυξης , τη βελτίωση των όρων για την τοπική οικονομία, την απασχόληση , και ιδιαίτερα στην κοινωνική συνοχή μιας και θα  φέρει πιο κοντά  τους πολίτες   των  δύο αστικών  κέντρων του Δήμου μας.

Δίνοντας  αν θέλετε και μια ανάσα στην κίνηση των εμπορικών καταστημάτων του Τυρνάβου μιας που ο Αμπελώνας έχει πιο μικρή αγορά αλλά και διευκολύνοντας τους Αμπελωνίτες να κάνουν τις δουλειές τους σε τράπεζες , σε Δημόσιες υπηρεσίες, και επισκέψεις για ιατρικούς λόγους.

Κύριε  Περιφερειάρχη, κύριε Δήμαρχε του Τυρνάβου,   δέστε  την προοπτική αυτού του έργου  και δώστε στους πολίτες  του δήμου αυτό το έργο πνοής για την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή τους. Ο προγραμματισμός της μελέτης και η πραγματοποίησή της είναι στα χέρια σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ