ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Με την διευθύντρια α/βαθμιας Κ. Καραγιώργου συναντήθηκε η Ρ. Καραλαριώτου που υποστηρίζει ότι για την παράταξή της είναι πρώτη προτεραιότητα η παιδεία και η ασφάλεια των μαθητών

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας πραγματοποίησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής  κ. Δημήτρη Παπαποστόλου .

Η κ. Καραλαριώτου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί  από την Διευθύντρια  Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Κατερίνα Καραγιώργου   για την κατάσταση που επικρατεί  στα δημοτικά  και τα νηπιαγωγεία της πόλης και  για τα  προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με   τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις στα σχολεία μετά και το σεισμό της 3η Μαρτίου και   ενόψει  του ανοίγματος των σχολείων  μετά το Πάσχα .

Από την πλευρά της αναφέρθηκε , ειδικότερα, στην ανάγκη εξεύρεσης άμεσης και οριστικής λύσης στο κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει  στα νηπιαγωγεία  της πόλης   αλλά και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα σχολικά κτίρια από  τον σεισμό . Ειδική αναφορά έγινε για το 55ο  νηπιαγωγείο   που συστεγάζετε  με το 3ο Δημοτικό Σχολείο  , το 6ο νηπιαγωγείο στη συνοικία Νεράιδα και το  9ο νηπιαγωγείο   πίσω από την παλαιά Παιδαγωγική Ακαδημία   .

Επιπλέον, η κ. Καραλαριώτου έθιξε και τα ζητήματα που ανακύπτουν σε  δημοτικά σχολεία  της πόλης όπως το 16ο & 32 , το 21 και το  22ο  δημοτικό   αλλά και το δημοτικό σχολειό της Φαλάνης όπου υπάρχει η δέσμευση για κατασκευή νέου σχολείου    και εξέφρασε την ανησυχία της  για το εάν  έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες  ενέργειες από τη δημοτική αρχή  για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος της στέγασης των  μαθητών   .

Μετά το πέρας της επίσκεψης η κ. Καραλαριώτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τη Διευθύντρια  Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Κατερίνα Καραγιώργου , προκειμένου να ενημερωθούμε για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορισμένα σχολεία της πόλης μας . Η δουλειά που γίνεται τόσο από την Διευθύντρια   όσο και από τα στελέχη της Πρωτοβάθμιας , για να λυθούν τα όποια θέματα είναι αξιοθαύμαστη.

To στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία της πόλης δεν είναι σημερινό .  Όμως είναι σαφές, ότι είναι καθαρά αντιπαιδαγωγικό το γεγονός ότι τα νήπια, σε αυτή την τρυφερή ηλικία, αναγκάζονται να στριμώχνονται σε μικρές αίθουσες, οι οποίες δεν επαρκούν, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους για μάθηση, για παιχνίδι, για ψυχαγωγία . Μετά και τον σεισμό της 3η Μαρτίου τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν τόσο στη  προσχολική εκπαίδευση όσο και στα δημοτικά σχολεία . Τα παιδιά μας αξίζουν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία .  Να τρέξουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες, από τη δημοτική αρχή ,  για τις αποκαταστάσεις κτιρίων και να μην γίνει καμία αδικία.

Για το λογο αυτό θα φέρουμε το θέμα προς συζήτηση , στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο  . Ζητήσαμε δε από την Διευθύντρια να στείλει  ενημερωτική επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο ,  με την κατάσταση που  επικρατεί  στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία της πόλης και   τις ανάγκες που υπάρχουν , για να έχουν όλες οι παρατάξεις μια ολοκληρωμένη ενημέρωση . Απαιτείται  η δημοτική αρχή να δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν  τα σχολεία του Δήμου μας .

Προτεραιότητά μας, ως «Λάρισα Μπροστά » είναι η  παιδεία και η εκπαίδευση, και προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ,προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις που θα είναι προς το συμφέρον των μικρών μαθητών πρωτίστως , των γονέων τους, αλλά και των εκπαιδευτικών .  »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ