ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ

«Μπλόκο» για τις μετακινήσεις εκτός νομού ενόψει Πάσχα από τους λοιμωξιολόγους, ενώ φαίνεται να συγκλίνουν σε άνοιγμα της εστίασης στις 4 Μαΐου. Η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ανάβουν… πράσινο φως για Πάσχα στο χωριό δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν στα χέρια τους δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ναι μεν, υπάρχει μια ήπια πτωτική τάση της πανδημίας όμως, αυτό δεν αποτυπώνεται ακόμα στον αριθμό των νοσηλειών και όπως λένε χαρακτηριστικά «το ΕΣΥ πρέπει να προστατευθεί με κάθε τρόπο γιατί αν η πληρότητα ξεπεράσει το 100% τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου καλά». Στην ουσία ανησυχούν για μια νέα μεγάλη έξαρση κρουσμάτων και μεταφορά και διασπορά του κορονοϊού από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία εάν επιτραπούν τα ταξίδια.

Στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων

-Πώς θα γίνουν με ασφάλεια οι μετακινήσεις εντός της ίδιας Περιφέρειας και αν θα επιτραπεί η μετάβαση σε εξοχικά που βρίσκονται στον ίδιο νομό.

-Τα μέτρα κατά την εκπλήρωση των θρησκευτικών καθηκόντων τη Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλειά μας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί είναι θετικοί στα μέτρα που πρότεινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Αν γίνουν αποδεκτά, τότε η Ανάσταση θα γίνει στις 9 μ.μ. και η απαγόρευση κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο θα ισχύει από τις 10.30 μ.μ.

-Οι κανόνες για το πασχαλινό τραπέζι με τα σενάρια να κάνουν λόγο για συγκέντρωση δύο οικογενειών (8-9 άτομα).

-Ακόμη ένα θέμα είναι εκείνο της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο και τις καθημερινές.

Εξετάζεται άνοιγμα εστίασης στις 4 Μαΐου

Στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων εξετάζεται και ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων αμέσως μετά το Πάσχα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί συγκλίνουν για άνοιγμα της εστίασης στις 4 Μαΐου. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν και δύο υπουργοί της κυβέρνησης, οι κ.κ. Γεραπετρίτης και Κεραμέως.

Ορόσημο για την κυβέρνηση είναι η 14η Μαΐου για το άνοιγμα του τουρισμού, που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα, ενώ λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου βάσει του σχεδιασμού αναμένεται να ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια.

enikos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com