ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα επισκέφθηκε η Στ. Μπίζιου

«Ο πρόσφατος παγετός έπληξε σημαντικά την αγροτική παραγωγή στο νομό της Λάρισας. Η κινητοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ υπήρξε άμεση και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, εκτιμητές επισκέπτονται τις πληγείσες εκτάσεις για να εκτιμήσουν τις ζημιές και το κόστος των αποζημιώσεων. Όσοι δικαιούνται αποζημιώσεις θα τις λάβουν στο ακέραιο».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο και τον επόπτη ν. Λάρισας κ. Βασίλη Σπανό, στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εκτιμήσεων, καθώς και για σειρά υπηρεσιακών θεμάτων.

«Οι διαδικασίες των αναγγελιών των ζημιών έχουν ανοίξει και με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού έχει δοθεί επαρκής χρόνος για να υποβληθούν αυτές οι δηλώσεις μέχρι το τέλος του μηνός Απριλίου.

Όπως διαβεβαίωσε και ο κ. Λυκουρέντζος με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, και δικαιοσύνη θα εκτιμηθούν οι επιπτώσεις των ζημιών στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου αλλά και σε κάθε αγροτικό νοικοκυριό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ διαθέτει άμεσα αντανακλαστικά και υλοποιεί συντονισμένα, αποτελεσματικά και γρήγορα παρεμβάσεις για την στήριξη του αγροτικού πληθυσμού», κατέληξε στη δήλωση της η κα Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ