Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Σκληρή κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές από την ΕΛΜΕ

Με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα η διοίκηση της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη τύπου στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Ασκώντας δριμεία κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Θ. Φούντας έκανε λόγο για «ακροβασίες μιας κυβέρνησης που κινείται σε αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση», σημειώνοντας παράλληλα πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει φτάσει στα όριά της.

«Λειτουργούμε κάτω από πολεμικές συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα νομοσχέδια ξεκινώντας διάλογο από μηδενική βάση, να ακυρώσει τις ψευτοεκλογές και να προχωρήσει σε προσλήψεις και εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Αναφερόμενος στις μηνύσεις που κατατέθηκαν από αρνητές των self-tests ο κ. Φούντας υποστήριξε πως οι εκπαιδευτικοί πληρώνουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης που με την στάση της οδηγεί στο να παράγονται θεωρίες συνωμοσίες, καλώντας την να προστατέψει τον κλάδο από τις επιθέσεις που δέχεται.

«Ο λαός συνεχίζει να μάχεται για θεμελιώδη δικαιώματα, ενώ η πανδημία απογύμνωσε την κυβερνητική πολιτική», ανέφερε το μέλος του ΔΣ Ε. Μαγαλιού, ενώ παίρνοντας τον λόγο το μέλος της ΕΛΜΕ Β. Τασιοπούλου επανέλαβε το αίτημα για άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

«Το μαθησιακό χάσμα διευρύνεται και υπάρχει πλέον επιτακτική ανάγκη ανοίγματος των σχολείων με όλους τους όρους ασφάλειας και υγιεινής», κατέληξε η κ. Τασιοπούλου, ενώ το παρών στη συνέντευξη έδωσαν ο Δ. Παπαδόπουλος και ο Π. Ρεμπάπης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ