ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΗΧΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την ένταξή τους στα ΒΑΕ ζητούν εργαζόμενοι οδηγοί δίκυκλου στη Λάρισα, διανομείς σε εστίαση και ταχυμεταφορές, που το πρωί της Πέμπτης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του δημαρχείου της πόλης.

Ταχυμεταφορείς, ταχυδιανομείς και εργαζόμενοι σε εξωτερικές εργασίες που κινούνται καθημερινά με μηχανάκια και ποδήλατα έστειλαν ηχηρό και δυναμικό μήνυμα ενώ σε υπόμνημά τους αναδεικνύουν τις δύσκολες συνθήκες εργασίας σε κακοφτιαγμένους δρόμους, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και με κίνδυνο ατυχημάτων, ζητώντας την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, για έναν κλάδο που δεν σταμάτησε να εργάζεται και να προσφέρει εν μέσω πανδημίας.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η νεοσύστατη Επιτροπή Εργαζομένων Οδηγών Δίκυκλου Ν. Λάρισας, ενώ αντιπροσωπεία κατέθεσε το υπόμνημα στον δήμο με αίτημα το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολούθησε μοτο-πορεία με κατάληξη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου το υπόμνημα παραδόθηκε στον Κ. Αγοραστό, με τον περιφερειάρχη να δεσμεύεται για την προώθησή του στο υπουργείο Εργασίας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ// ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ