ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΡΗΜΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

Δήλωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών

Η εγκατάλειψη και η παρακμή έχουν καταστεί ενδημικό φαινόμενο στον Δήμο Τυρνάβου, όπως συνομολογείται φωναχτά πλέον  από την πλειονότητα των συμπολιτών μας.
Φυσικά, την κύρια ευθύνη για την κατάντια αυτή φέρουν οι υφιστάμενοι διαχειριστές, που αποδεικνύονται καθημερινά κατώτεροι των περιστάσεων, μολονότι συνοδεύονται από έναν εσμό ειδικών συνεργατών ή συμβούλων που λυμαίνονται ανερυθρίαστα το δημοτικό ταμείο.
Ιδιαίτερα εξοργιστική, όμως , και ασυγχώρητη είναι η πλήρης εγκατάλειψη της δημοτικής περιουσίας , που μένει ανενεργή, μολονότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επ’ ωφελεία κοινωνικών φορέων του τόπου μας ή επενδύσεων που θα μπορούσαν να γίνουν  για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας.
Η χρηστή διοίκηση και το αναπτυξιακό όραμα λείπουν και γι’ αυτό το Ανοιχτό Θέατρο στο Λατόμι , το δημοτικό κατάστημα στη Βρύση, το δημοτικό κατάστημα πλησίον του Χαμάμ και το δημοτικό κατάστημα εντός του χώρου της Γιορτής Κρασιού στον Αμπελώνα ρημάζουν κυριολεκτικά, για να μην αναφέρω και κάποια  άλλα παραδείγματα, μένοντας μόνο στις εμβληματικότερες των περιπτώσεων.
Αναφορικά , μάλιστα , με το δημοτικό κατάστημα στην Τούμπα Τυρνάβου, η “Δράση Πολιτών” έχει συζητήσει εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής, κ. Ζαχαρακούλη Νίκο , την προοπτική να στεγάσει την Φιλαρμονική του Δήμου μας, αλλά και να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα ως ένας Πολυχώρος Πολιτισμού, όπως άλλωστε εισηγήθηκε και ο εκπρόσωπός μας στο πρόσφατο Τοπικό Συμβούλιο, του οποίου η σχετική απόφαση έχει την αμέριστη υποστήριξή μας.
Τούτων δοθέντων, η  “Δράση Πολιτών” προτείνει δημόσια τη σύγκληση ενός Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι η κατάθεση προτάσεων για την ορθολογική αξιοποίηση της λιμνάζουσας ακίνητης περιουσίας του Δήμου, καθόσον η παρούσα δημοτική αρχή αποδεικνύεται ανίκανη να πράξει τα αυτονόητα για την ενεργοποίησή της.
Εμείς, ως  “Δράση Πολιτών” , είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουσες ιδέες θα ακούσουμε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, γιατί οι καιροί  “ου μενετοί”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ