«ΌΧΙ» ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 25ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέα δυναμική κινητοποίηση σήμερα μαζί με το σύλλογο εκπαιδευτικών α/βαθμιας στην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας για τον χαρακτηρισμό δημόσιων σχολικών μονάδων ως Πρότυπων ή Πειραματικών Σχολείων πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης, αυτή τη φορά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», ενώ στο πλευρό των δασκάλων βρέθηκαν και σήμερα γονείς του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που αντιδρούν στην πρόταση για μετατροπή του σε Πειραματικό.

Επαναλαμβάνοντας πως η ΔΟΕ ουδέποτε υπήρξε αρνητική απέναντι στον θεσμό, ο πρόεδρος των δασκάλων Δ. Παπαποστόλου τόνισε πως «οι κινητοποιήσεις στέλνουν μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πως δεν μπορεί να αποφασίζει χωρίς διάλογο», ενώ την αντίθεσή τους στην μετατροπή του 25ου ΔΣ σε Πειραματικό εξέφρασαν και οι γονείς, μέσω της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειρ. Μπαλογιάννη.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Γ. Δοδοντσάκη, στον οποίο τέθηκαν οι αντιρρήσεις και οι προβληματισμοί από αντιπροσωπεία δασκάλων και γονέων, με τους εκπροσώπους του 25ου Δημοτικού Σχολείου να ζητούν «πάγωμα» των διαδικασιών και σε περίπτωση εφαρμογής του νόμου λειτουργία Πειραματικού σε νέο διδακτήριο, ενώ ο Περιφερειακός δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ// ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ