ΈΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ με αφορμή το θάνατο 67χρονης επειδή δεν υπήρχε ΜΕΘ για τη νοσηλεία της

Ακόμη μια γυναίκα, 67 χρονών, έφυγε από τη ζωή, γιατί δεν υπήρχε ΜΕΘ για να νοσηλευτεί. Στον Βόλο πάνω από 220 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον covid 19. Ένα τραγικό γεγονός που οφείλεται και στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και σε απαραίτητες υποδομές.

Αποδεικνύεται και από τον Βόλο ότι το επικίνδυνο «κοκτέιλ» των ελλιπών μέτρων προστασίας  σε χώρους δουλειάς και σε σχολεία, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας συνιστούν μια εγκληματική πολιτική. Η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες αντί για την προστασία της ζωής. Ήδη έχει διαθέσει δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους και ετοιμάζεται να χαρίσει το προσεχές χρονικό διάστημα τεράστια κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. Κεφάλαια που δεν προορίζονται ούτε για την δημόσια υγεία ούτε για την παιδεία ούτε για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Αντίθετα, για να εκταμιεύσει τις ενισχύσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, νομοθετεί μια σειρά αντεργατικά μέτρα και τώρα ετοιμάζεται να καταργήσει πλήρως το 8ωρο και να βάλει στον γύψο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τους νέους και τις νέες, με αφορμή το άδικο και αναπάντεχο χαμό ακόμη ενός ανθρώπου, να μην ανεχθούν άλλο το έγκλημα διαρκείας εις βάρος των δικαιωμάτων τους στην εργασία, στην υγεία, στη μόρφωση. Να μην πέσουν στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, που ως «αντιπολίτευση» εξυπηρετεί μόνο και μόνο την κυβερνητική εναλλαγή για να συνεχίσει να εφαρμόζεται η ίδια εχθρική πολιτική για τα λαϊκά στρώματα. Να μπουν μπροστά! Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που τσακίζει τη ζωή τους

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ