ΕΡΓΑ 9.35 ΕΚ. € ΘΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η Δ.Ε.Υ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημοσίευση των σχετικών διακηρύξεων διαγωνισμών για την κατασκευή τριών σημαντικών έργων της ΔΕΥΑ Τυρνάβου που θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 9,35 εκατ. € από το πρόγραμμα Τρίτσης στο οποίο μεταφέρθηκαν με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I στο οποίο είχαν ενταχθεί από την προηγούμενη διοίκηση της επιχείρησης, και λόγω των αλλαγών που έγιναν καθυστέρησαν για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Πρόκειται για τα έργα:

«Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Τυρνάβου και Κατασκευή Φ/Β Πάρκου στο Δήμο Τυρνάβου» προϋπολογισμού 3.850.000,00 €

«Επέκταση, Αντικατάσταση και Εκσυγχρονισμός των Δικτύων Ύδρευσης του Δήμου Τυρνάβου» προϋπολογισμού 3.000.000 €

«Συμπλήρωση Δικτύων Αποχέτευσης Ομβρίων για την αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμών του Δήμου Τύρναβου» προϋπολογισμού 2.500.000,00 €

Στην τελευταία του συνεδρίαση το δ.σ. της επιχείρησης προχώρησε στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τα δάνεια που θα συνάψει η επιχείρηση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων από όπου και θα γίνει η εκταμίευση των κονδυλίων για τα 3 έργα, βάσει των προβλέψεων της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που άναψε το πράσινο φως για τα συγκεκριμένα έργα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών εντός του Μαΐου και με δεδομένο ότι τα τεύχη δημοπράτησης για τα παραπάνω έργα είναι έτοιμα εδώ και καιρό τα σημαντικά αυτά έργα θα δημοπρατηθούν εντός του Ιουνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ