ΜΕΓΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Β. Κόκκαλης: Δεν λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αγιά και Φάρσαλα – 12.971 άτομα στην Π.Ε. Λάρισας έχουν κάνει και τις 2 δόσεις

Μία ακόμη δομή που αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση των εμβολιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας εντάχθηκε από την Πέμπτη στην πλατφόρμα των εμβολιασμών δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα που πρόκειται να εμβολιαστούν να το επιλέξουν.

Πρόκειται για το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο της Λάρισας που θα λειτουργήσει στο χώρο του Στρατιωτικού Νοσοκομείου της πόλης και στο οποίο θα γίνονται εμβολιασμοί καθημερινά σε βάρδιες από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ηδη μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr έχουν κλειστεί τα πρώτα ραντεβού και μάλιστα με το εμβόλιο τις pfizer για τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

Εν τω μεταξύ από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι σήμερα στα εμβολιαστικά κέντρα της Π.Ε. Λάρισας έχουν γίνει 52.979 (+1.317 την 22/04/2021), εκ των οποίων 40.008 (+1.005 την 22/04/2021) είναι η 1η δόση και 12.971 (+312 την 22/04/2021) η 2η δόση.

ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Εξηγήσεις για το ζήτημα που προέκυψε με τα εμβολιαστικά κέντρα των Φαρσάλων και της Αγιάς που δεν δέχονται ραντεβού στο ηλεκτρονικό σύστημα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης από τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας, κάτι που όλοι φυσικά προσδοκούμε ως τη μόνη λύση για την έξοδο από τη δίνη της πανδημίας, πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για εμβολιαστικά κέντρα που ουσιαστικά «δεν λειτουργούν». Σε ότι αφορά την περιοχή της Λάρισας, επιβεβαιωμένα αυτό συμβαίνει τόσο στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, όσο και στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, καθώς πολίτες που αναζητούν ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, με έκπληξη διαπιστώνουν ότι δεν… υπάρχουν στο ηλεκτρονικό σύστημα!

Η ανησυχία εντείνεται από την αδυναμία όλων των αρμοδίων να δώσουν εξηγήσεις για το πρόβλημα που προέκυψε. Καλούμε άμεσα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει θέση.»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ