ΑΥΤΗ Η ΑΕΛ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Με Φινλανδό διαιτητή στο VAR υποδέχτηκε η ΑΕΛ τον ΟΦΗ στο στάδιο Αλκαζάρ, όπου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play out διεξήχθη ένα παιχνίδι μια κατηγορία, με τους «βυσσινί» να εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων γνωρίζοντας την ήττα με 0-1, που σε συνδυασμό με το «διπλό» του Παναιτωλικού στα Γιάννινα τους αφήνει ουραγούς με 24 βαθμούς και στο -3 από την ομάδα του Αγρινίου.

Η ΑΕΛ έδειξε να δυσκολεύεται στην ανάπτυξη, ωστόσο απείλησε πρώτη στο 15’, με τον Ντουρμισάι να μην βρίσκει στόχο, ενώ πιο ουσιαστικός ο ΟΦΗ κατάφερε να προηγηθεί στο 33’, όταν ο Κοροβέσης έκανε τη σέντρα και ο Ντε Γκούζμαν εκμεταλλεύτηκε το κενό στην καρδιά της άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Νάγκι γράφοντας το 0-1 για την ομάδα του.

Οι παίκτες του Τζ. Φέστα προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 41’ ο Βάτερμαν απογειώθηκε μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ακούνια απομακρύνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε για την εστία του.

Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΛ είχε την κατοχή πιέζοντας για την ισοφάριση, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν διάθεση να χτυπήσουν στην κόντρα, ενώ στο 55’ σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς πέρασε εκτός εστίας και στο 57’ ο ΟΦΗ βγήκε μπροστά, με τον Κοροβέση να ψάχνει τον Σαρδινέρο, που δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 60’ ο διαιτητής του αγώνα είδε πέναλτι σε προβολή του Μπέρτου στον Κοροβέση μέσα στην περιοχή, με τη φάση να ελέγχεται από το VAR και τον Σιδηρόπουλο να μην δίνει τελικά την εσχάτη των ποινών παίρνοντας πίσω την απόφασή του, ενώ στο 68’ ο ΟΦΗ δημιούργησε και πάλι προϋποθέσεις, όταν ο Σακόρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή και έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματά στα σώματα των αμυνόμενων.

Στο 85’ ο ΟΦΗ βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα, με τον Σιδηρόπουλο να αποβάλλει με τη βοήθεια του VAR τον Γιαννούλη με απευθείας κόκκινη κάρτα για «σκαριά» από πίσω στον Γλυνό (έδειξε αρχικά κίτρινη!), ωστόσο η ΑΕΛ δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα, καθώς ο Γλυνός αποχώρησε τραυματίας 2’ λεπτά αργότερα αφήνοντας την ομάδα του επίσης με 10 παίκτες αφού είχαν συμπληρωθεί οι αλλαγές!

Στον έξτρα χρόνο τίποτα δεν άλλαξε, με την ΑΕΛ να προβληματίζει με την εικόνα της και πλέον να βρίσκεται μια ανάσα από τον υποβιβασμό, καθώς για να τον αποφύγει θα πρέπει να νικήσει τον Βόλο και τα Γιάννινα, αλλά και να ευνοηθεί από συνδυασμό αποτελεσμάτων του Παναιτωλικού και του ΟΦΗ.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (77’ Καρανίκας), Γιακιμόφσκι, Μαξιμένκο Τσότσιτς, Νικολιάς (55’ Κολομπίνο), Στίφλερ, Μιλοσάβλιεβιτς (65’ Γλυνός), Μπεν Χατίρα (55’ Πινακάς), Ακούνια, Ντουρμισάι (77’ Μουκάντζο).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Κοροβέσης Σακόρ (82’ Στάρτζεον) Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Σαρντινέρο (81’ Σολίς, 90’+7’ λ. τρ. Ουές), Γιάννου (87’ Βαφέας).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο (24/4):

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 0-1

ΑΕΛ – ΟΦΗ 0-1

Ατρόμητος – Λαμία (19.30)

Δευτέρα (26/4):

19:30 Απόλλων Σμύρνης – Βόλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βόλος 39*

ΠΑΣ Γιάννινα 35

Λαμία 31**

Απόλλων Σμύρνης 30*

Ατρόμητος 30**

ΟΦΗ 28

Παναιτωλικός 27

ΑΕΛ 24

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΟΦΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ