ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Ανακοίνωση της αγροτοδιατροφικής επιτροπής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για τις ζημιές του παγετού

Σε όλη τη Βόρεια  Ελλάδα ,σε περιοχές της Θεσσαλίας αλλά  και σε Κορινθία-Νεμέα πραγματοποιήθηκαν τεράστιες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες λόγω του πρόσφατου  παγετού. Σε αρκετές  περιοχές ακολούθησε χαλάζι το οποίο ολοκλήρωσε  την καταστροφή. Οι συνέπειες των καταστροφών θα είναι οδυνηρές για τους φτωχομεσαίους αγρότες  τη  στιγμή που τρέχουν χρέη και έξοδα (τα οποία θα συνεχιστούν για να σωθούν τα δέντρα).

Ενώ τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα επιβίωσης, η κυβέρνηση της ΝΔ τάζει ψίχουλα, ενώ  προσανατολίζεται στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης των καλλιεργειών….. .επιδοτεί αεροπορικές εταιρείες, μεγαλοξενοδόχους, εφοπλιστές, βιομηχάνους μεγάλα επιχειρηματικά  συμφέροντα και αντιμετωπίζει τους φτωχομεσαίους αγρότες  ως επαίτες .

Ζητάμε άμεσα:

  • την πλήρη και άμεση αποζημίωση της παραγωγής ,του φυτικού κεφαλαίου όλης της φτωχομεσαίας αγροτιάς χωρίς  αποκλεισμούς που επιβάλλουν ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και το περιβόητο «μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων» που λειτουργούν ως κόφτες.
  • το πάγωμα των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία στις τράπεζες  και την εφορία

Οι κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων  για ουσιαστικές αποζημιώσεις όπως και όλα τα αιτήματα των μαχόμενων αγροτοκτηνοτρόφων  (κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα,  χτύπημα της ασυδοσίας των εμποροβιομηχάνων,  μείωση του κόστους παραγωγής,  κατάργηση του «Μητρώου Αγροτών»,   ανθρώπινες αγροτικές συντάξεις, για δημόσια δωρεάν υγεία –  παιδεία) πρέπει να συνδεθούν με την ανάγκη για τη δημιουργία και ολόπλευρη ενίσχυση πρωτοβάθμιων δημοκρατικών παραγωγικών συνεταιρισμών, δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας ,ενιαίου δημόσιου Φορέα Τροφίμων,  με επαναλειτουργία των μονάδων παραγωγής λιπασμάτων-ζωοτροφών- σποροπαραγωγικών κέντρων υπό συνεταιριστική διαχείριση (εργατών/αγροτών) για φθηνά αγροτοκτηνοτροφικά εφόδια.

Ένας αγώνας στα χέρια των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων , σε  κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρούς αυτοαπασχολουμένους.  Με  πρόγραμμα αιτημάτων που κινείται σε αντίθεση με τον «καπιταλιστικό μονόδρομο» , που οδηγεί σε ρήξη με την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, ενταγμένο στη  πάλη για την αποδέσμευση από αυτήν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ