ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Δήλωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών για την πρόταση που κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ( 23/4/2021), η δημοτική Παράταξη  “Δράση Πολιτών” πρότεινε τη συγκρότηση μιας “Επιτροπής Ενημέρωσης και Διεκδίκησης” για τα ζητήματα των σεισμοπλήκτων συμπολιτών μας, καθόσον διαπιστώθηκε ένα ανησυχητικό έλλειμμα στην πληροφόρηση των ανθρώπων αυτών και στην προώθηση των διεκδικήσεών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, εισηγηθήκαμε η εν λόγω Επιτροπή να στελεχωθεί με αιρετούς εκπροσώπους των δημοτικών Παρατάξεων, με εκπροσώπους των σεισμοπλήκτων και με υπαλλήλους του Δήμου Τυρνάβου.

Η δημοτική αρχή δεν απάντησε στην πρότασή μας, μολονότι η ίδια η πραγματικότητα μας δικαιώνει. Τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων καθημερινά διογκώνονται, η διαχείριση των προβλημάτων που αναφύονται είναι ανεπαρκέστατη, το επίπεδο της πληροφόρησης είναι απαράδεκτο και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής είναι σπασμωδικές και κατώτερες των αναγκών που πρέπει να καλυφθούν.

Για παράδειγμα, οι ίδιοι οι σεισμόπληκτοι διαμαρτύρονται για τους οικίσκους που μπάζουν νερά , για την παύση των συσσιτίων , για τα 600ευρα που οι σεισμοπαθείς πολύτεκνοι δικαιούνται και δεν παίρνουν ή  πάλι οι ίδιοι οι σεισμόπληκτοι  ζητούν να έχουν  έγκυρη ενημέρωση για το καθεστώς των κατεδαφίσεων , για το επίδομα ενοικίου και για πληθώρα άλλων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και την ασφαλή διαβίωσή τους.

Επειδή λοιπόν αυτή είναι η διαμορφωθείσα πραγματικότητα και η δημοτική αρχή δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος των συνθηκών , θεωρούμε αναγκαιότητα την αποδοχή της πρότασής μας επ’ ωφελεία των σεισμοπλήκτων συμπολιτών μας.

Γι αυτό , εξάλλου , και θα επαναφέρουμε την πρότασή μας  στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσουμε την υπερψήφισή της από όλες τις δημοτικές Παρατάξεις. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μια ομόθυμη συναίνεση για την υλοποίησή  της, καθόσον συναντούμε και μια πάνδημη αποδοχή της στο επίπεδο της κοινής γνώμης, ιδιαιτέρως μάλιστα μεταξύ των σεισμοπλήκτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ