ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αναφορά προς την υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Μ. Χαρακόπουλος

Να ξεκλειδώσουν τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής των προκηρύξεων της 1ΓΕ, 2ΓΕ και 3ΕΑ του ΑΣΕΠ, καθώς έχουν αποκλειστεί για μια διετία από την δυνατότητα διορισμού τους, ζητά με Αναφορά του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά του συνηγορεί στο αίτημα των αποκλεισμένων Εκπαιδευτικών, οι οποίοι σε σχετική επιστολή τους εκφράζουν την «βαθύτατη πικρία» τους για το διετές κλείδωμα των πινάκων. Όπως υπογραμμίζουν «το κλείδωμα των πινάκων μας έχει αποκλείσει από τη διαδικασία συμμετοχής στους πίνακες αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής των προκηρύξεων της 1ΓΕ, 2ΓΕ και 3ΕΑ του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, κατά τη διάρκεια ισχύος τους, οι αξιολογικοί πίνακες κατάταξης δεν τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία, επομένως δεν μπορούμε να καταθέσουμε νέα Ακαδημαϊκά Προσόντα όπως Διδακτορικό δίπλωμα, Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, Εκπαιδευτική προϋπηρεσία, Κοινωνικά κριτήρια, καθώς επίσης και προσόντα τα οποία αποδεικνύουν εξειδίκευση στην Ε.Α.Ε.

Η απαγόρευση της τροφοδότησης των τελικών αξιολογικών πινάκων με νέα στοιχεία κατά τη διάρκεια ισχύος τους, αντίκειται στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, διότι οδηγεί στον αποκλεισμό μας επί δυο χρόνια από τη δυνατότητα διεκδίκησης του διορισμού μας σε θέση αναπληρωτή εκπαιδευτικού. Αυτό έχει ως συνέπεια τη δημιουργία ενός “κλειστού συστήματος” επετηρίδας αναπληρωτών, δεδομένου ότι οι ήδη συμμετέχοντες στη διαδικασία που έχουν προσληφθεί ως αναπληρωτές θα αποκτήσουν διετή προϋπηρεσία στην εκπαίδευση και θα προηγούνται σε επόμενη διαδικασία επιλογής.

Η μη τροφοδότηση των πινάκων με νέα στοιχεία για δυο χρόνια, συνιστά ανεπίτρεπτο περιορισμό της επαγγελματικής ελευθερίας μας και του κατοχυρωμένου στο άρθρο 22 του Συντάγματος δικαιώματός μας στην εργασία.

Συνεπώς, η βλάβη που έχουμε υποστεί είναι μεγάλη, καθώς λόγω του διετούς κλειδώματος των πινάκων, χιλιάδες εκπαιδευτικοί αποκλειόμαστε από τις δηλώσεις περιοχών και το δικαίωμα μας στην εργασία. Ζητούμε άμεσα το άνοιγμα των πινάκων. Απαιτούμε να δοθεί η δυνατότητα σε όλες και όλους να κάνουν αιτήσεις ώστε να συμπεριληφθούν στους πίνακες. Καμία και κανένας αποκλεισμένη/ος πια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ