ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΦΥΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ – ΜΕΣΟΧΩΡΙ

Πρωτοβουλία της οργάνωσης Λάρισας των Οικολόγων Πράσινων που μοίρασαν τη χορηγία του θερμοκηπίου “Κτήμα Βίωμα” από την Αριδαία

Μεσημέρι των Βαΐων και εκτός από τα παραδοσιακά Βάγια, στο Μεσοχώρι Ποταμιάς Δήμου Ελασσόνας και στο Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου, μοιράστηκαν και παραδοσιακά βιολογικά κηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, καρότα και μαϊδανός). Τα φυτά ήταν χορηγία του θερμοκηπίου «Κτήμα Βίωμα» το οποίο εδρεύει στην Αριδαία και ασχολείται με την παραγωγή μόνο πιστοποιημένων αρωματικών και κηπευτικών φυτών Βιολογικής Γεωργίας, με τους «Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ» (Ο.Π.) να αναλαμβάνουν την οργάνωση της διάθεσης.

Την αντιπροσωπεία της Πολιτικής Κίνησης Λάρισας των Ο.Π. στο Μεσοχώρι περίμενε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιωάννης Ζαρλαδάνης, ενώ στο χώρο των λυόμενων οικίσκων συνάντησαν τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και άλλους αιρετούς, καθώς και κατοίκους. Στο Δαμάσι η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από την Κα Μαρία Τσανάκα-Γεωργίου, σύζυγο του προέδρου της Κοινότητας και κατοίκους του χωριού.

Διατέθηκαν περίπου οκτακόσια (800) κηπευτικά φυτά σε κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών, με συμβολικό, κυρίως, στόχο, καθώς εκτός από τη δυνατότητα της ελάχιστης παραγωγής κηπευτικών προϊόντων για τις οικογένειες, δίνεται το μήνυμα για τη σημασία των παραδοσιακών υγιεινών παραγόμενων προϊόντων και την ανάγκη διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών.

“Σε μια περίοδο κατά την οποία επικρατεί η ανεξέλεγκτη επιδίωξη του κέρδους χωρίς κανέναν δισταγμό, με συνέπειες που τις βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα, τόσο με την πανδημία όσο και με την εξελισσόμενη κλιματική κρίση, η υιοθέτηση δοκιμασμένων βιώσιμων ανθεκτικών μοντέλων, συνοδευόμενων από προσαρμοσμένες σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτομίες, αποτελεί την ορθή διέξοδο.

Στις δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που βίωσαν και βιώνουν ακόμη οι σεισμόπληκτοι της περιοχής Ελασσόνας και Τυρνάβου, οφείλουμε να αναστοχαζόμαστε και να δρούμε θετικά, έστω και σε συμβολικές μικροκλίμακες, οι οποίες μπορούν να διευρυνθούν ανάλογα.

Η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Ν. Λάρισας ευχαριστεί το «Κτήμα Βίωμα» Αριδαίας για τη δωρεάν διάθεση των κηπευτικών φυτών, και εύχεται στους κατοίκους της περιοχής Ελασσόνας και Τυρνάβου, αλλά και των άλλων περιοχών, που χτυπήθηκαν από το σεισμό και βιώνουν πλέον ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καλή δύναμη και με το καλό να επανέλθουν στη φυσιολογική τους ζωή. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, για ανάληψη πολιτικών στήριξης και ουσιαστικής αποκατάστασης της ζωής των σεισμόπληκτων, οι «Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ» εργαζόμαστε ακατάπαυστα.

Καλή Ανάσταση”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης των Οικολόγων Πράσινων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ