ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΥΠΟΣΤΕΓΟ ΓΙΑ ΤΟ 303 ΠΕΒ

Η απάντηση του υπουργού Αμυνας σε ερώτηση του Χρ. Κέλλα

Σε εργασίες αποκατάστασης των τριών παραγωγικών κτιρίων που «επλήγησαν» από τους σεισμούς και στην κατασκευή νέου υποστέγου του 303 ΠΕΒ, συνολικού ύψους 2.930.000€, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στον αν. γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε ζητήσει από τον κ. Παναγιωτόπουλο την αποκατάσταση των ζημιών, που υπέστη το 303 ΠΕΒ από τους πρόσφατους σεισμούς, με αναφορά και στην προοπτική κατασκευής νέου βιομηχανικού κτιρίου στο οποίο θα συγκεντρωθούν όλες οι δραστηριότητες, ενώ είχε επισημάνει και την επιτακτική ανάγκη αντικατάστασης των αμιαντοσκεπών. Περαιτέρω, είχε θέσει τα συγκεκριμένα ζητήματα στον γεν. γραμματέα Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου, με τον οποίο επισκέφθηκαν το ΠΕΒ το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιώντας σύσκεψη με τον διοικητή και τον υποδιοικητή.

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού, το εκτιμώμενο κόστος επισκευής των τριών κτιρίων ανέρχεται σε 1.682.800€ και το ΓΕΣ έχει αξιολογήσει όλες τις προτεινόμενες λύσεις, «προκειμένου να προτεραιοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης, για την επιστροφή της λειτουργίας του εργοστασίου στην κανονικότητα». Επίσης, «εξετάζεται η ενίσχυση του προϋπολογισμού του για την αποκατάσταση των ζημιών και την κατασκευή νέου σύγχρονου υποστέγου, συνολικού ύψους 2.930.800€», ενώ «δρομολογήθηκε ήδη η μεταφορά μεταλλικού υποστέγου από το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών λειτουργίας συνεργείου του εργοστασίου».

Το πλήρες κείμενο της απάντησης:

«Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας με θέμα “Αναγκαιότητα κατασκευής νέας κτιριακής εγκατάστασης στο 303 ΠΕΒ”, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς το 303 ΠΕΒ, συντάσσει ήδη σχετική μελέτη κτιριολογικών απαιτήσεων, για την κατασκευή σύγχρονου βιομηχανικού κτιρίου, στο οποίο θα μπορέσουν να μεταφερθούν οι δραστηριότητες των πληγέντων κτιρίων από τον πρόσφατο σεισμό της 3ης Μαρτίου στη Θεσσαλία, συγκεντρώνοντας τις διάσπαρτες παραγωγικές διαδικασίες του εργοστασίου σε έναν ενιαίο και σύγχρονο χώρο.

Μάλιστα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, τρία κτίρια του 303 ΠΕΒ κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα για χρήση (κίτρινα), μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών σε αυτά. Το εκτιμώμενο κόστος αποκατάστασης ανέρχεται σε 1.682.800€.

Περαιτέρω το ΓΕΣ, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αξιολόγησε τις προτεινόμενες λύσεις για την επισκευή του συνόλου ή μέρους των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του 303 ΠΕΒ και την κατασκευή νέου βιομηχανικού κτιρίου, προκειμένου να προτεραιοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης, για την επιστροφή της λειτουργίας του εργοστασίου στην κανονικότητα.

Παράλληλα εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση του προϋπολογισμού του, με την ολοκλήρωση καταγραφής του συνόλου των απαιτήσεων, για τη χρηματοδότηση των έργων που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών και την κατασκευή νέου σύγχρονου υποστέγου στο 303 ΠΕΒ, συνολικού ύψους 2.930.800€.

Επίσης, δρομολογήθηκε ήδη η μεταφορά μεταλλικού υποστέγου από το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας στο 303 ΠΕΒ, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών της λειτουργίας συνεργείου του εργοστασίου.

Σε κάθε περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι, καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για την ανακαίνιση και αναβάθμιση όλων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ειδικότερα για ζητήματα που αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού, γεγονός που αποτελεί αντικείμενο, ελέγχου και επιθεώρησης, στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για αυτό, από όλα τα επίπεδα Διοίκησης της Στρατιωτικής Ιεραρχίας».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com