ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

Ανακοίνωση – κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων στο οινοποιείο και του παραρτήματος του συνδικάτου οικοδόμων στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατείου του Τυρνάβου την Πέμπτη 6 Μάη στις 10.30 π.μ.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

1 η Μάη, ημέρα σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, την ικανοποίηση των αναγκών με βάση τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας της εποχή μας.

Αλλά και του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο για  την αξιοποίηση προς όφελός μας  του τεράστιου πλούτου που παράγουμε.

135 χρόνια πριν στην πρώτη Πρωτομαγιά ,με την εξέγερση τους οι εργάτες του Σικάγο απαίτησαν « 8 ώρες δουλειά – 8 ώρες ανάπαυση – 8 ώρες ελεύθερο χρόνο». Σήμερα η κυβέρνηση αυξάνει τον χρόνο εργασίας, τις υπερωρίες και το μέγεθος της απλήρωτης εργασίας.

  • Θέλουν να επιβάλουν καθεστώς 10ωρης καθημερινής εργασίας χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή. Η πληρωμή θα είναι κάποιο ρεπό στο χρόνο. Είναι πρακτική εφαρμογή της «ευελιξίας» για την αύξηση των κερδών των καπιταλιστών.
  • Φέρνουν νέα εμπόδια στην λειτουργία των σωματείων, στην απεργία, στην οργάνωση των αγώνων, αφήνοντας τους εργαζόμενους απροστάτευτους στην εργοδοτική ασυδοσία..
  • Η ζωή μας  κινδυνεύει γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, Εδώ κι ένα χρόνο από την εμφάνιση της  πανδημίας αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας. Προτείνει και επιβάλλει την λογική της «ατομικής ευθύνης» Δεν υλοποιεί κανένα από τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των σωματείων και των άλλων φορέων για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, για την επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας..
  • Η πλειοψηφία στην Διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι κανονικός «συνΕταίρος» στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοτών, επιτίθενται στα ταξικά συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες. Υπονομεύουν κάθε προσπάθειά αποφασιστικής  αγωνιστικής απάντησης.

Συνάδελφοι να  μην αποδεχτούμε την «δουλειά ήλιο με ήλιο» την υπονόμευση της υγείας μας, την εξαθλίωση της ζωής μας. Ο συμβιβασμός δεν γλίτωσε τους εργαζόμενους από τα χειρότερα.

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας συνεχίζοντας τον αγώνα ως την ανατροπή της εξουσίας των εκμεταλλευτών μας.

Μπροστά στην νέα επίθεση προχωράμε με την οργάνωση 24ωρης απεργίας στις 6 του Μάη ημέρα Πέμπτη.

Συσπειρωνόμαστε  στα Σωματεία, δεν επιτρέπουμε την νέα συνέχεια της επίθεσης σε βάρος μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Απόσυρση του νέου αντεργατικού τερατουργήματος.

Άμεση ενίσχυση των  δημόσιων νοσοκομείων, κέντρων υγείας με μαζικές προσλήψεις  μόνιμου ιατρικού ,νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού.

Άμεση επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, σχολεία , μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ