ΕΦΤΑΣΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Έστω και καθυστερημένα έφτασε ανήμερα του Πάσχα στη Λάρισα το Άγιο Φως, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό να το παραδίδει αρχικά στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και στη συνέχεια να το μεταφέρει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου και έγινε δεκτό με κωδωνοκρουσίες από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιο.

Ο Περιφερειάρχης άναψε την ακοίμητη κανδήλα της Αγίας Τραπέζης, ενώ όπως ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη οι Πατέρες και οι πιστοί, τηρώντας τα μέτρα, θα μπορούν να λαμβάνουν το Άγιο Φως από το εκκλησάκι που βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ναού, επί της οδού Παπαναστασίου.

Το ζήτημα της μη έλευσης του Αγίου Φωτός παραμένει θέμα συζήτησης στη Λάρισα μετά και την έντονη αντίδραση του κ. Ιερώνυμου το βράδυ της Ανάστασης, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η ανατροπή ήταν τέτοια που εκπρόσωποι αρχών και τοπικοί βουλευτές βρέθηκαν στην 110 Πτέρυγα Μάχης αναμένοντας τη σχετική τελετή, για να αποχωρήσουν άπραγοι στη συνέχεια, όταν και ενημερώθηκαν για τη ματαίωσή της.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ