ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΠΟΕΣΥ – ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

Απεργία έχει προκηρύξει για αύριο Τρίτη 4 Μαϊου η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς με επίκεντρο τις επερχόμενες δυσμενείς αλλαγές που θα επιφέρει το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη για το ωράριο εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η 1η Μάη φέτος έπεφτε Μεγάλο Σάββατο οπότε η επίσημη αργία από το υπουργείο Εργασίας και η απεργία της ΓΣΕΕ μεταφέρθηκαν.

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και αν απαιτηθεί η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων. Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΓΣΕΕ δεν καλεί σε συγκέντρωση αύριο.

Η μεταφορά της Πρωτομαγιά θα επηρεάσει τις συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα:

-Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.
-Το Μετρό γραμμές 2&3 θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ. Δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.
-Το Τραμ θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12:00 και από τις 16:00 έως τη λήξη.
-Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Για αύριο καλούν απεργία η ΕΣΗΕΑ και τα σωματεία του Τύπου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Ο εορτασμός της φετινής πρωτομαγιάς έρχεται σε μία πρωτόγνωρη παγκόσμια συγκυρία πανδημίας και υγειονομικής κρίσης, η οποία χρησιμοποιείται ως αφορμή για αμφισβήτηση και καπήλευση των συλλογικών μας δικαιωμάτων, του ωραρίου, της εργασιακής μας αξιοπρέπειας.

Την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα με ένα αντεργατικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κατάργηση του 8ωρου, την επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα, την παραπέρα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας.»

Σημειώνεται πως η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, το ΠΑΜΕ, ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 6 Μάη για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Την απεργία στις 6 Μάη στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ25 και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ