ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Ο ΠΑΓΕΤΟΣ

Το μήνυμα που έστειλε ο Β. Κόκκαλης από την Αγιά, λέγοντας «όχι» στην εξαφάνιση του μικροπωλητή λαϊκών αγορών

Επαφές με πολίτες και φορείς στην περιοχή της Αγιάς είχε τη Μεγάλη Παρασκευή ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, συνοδευόμενος από στελέχη της Οργάνωσης Μελών Αγιάς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Κόκκαλης μαζί με αγρότες επισκέφθηκε δενδρώδεις καλλιέργειες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα. «Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς εάν δούμε πίσω στα τελευταία χρόνια ο παγετός αποτελεί πλέον κανόνα κι όχι εξαίρεση. Αυτό θα πρέπει να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της πολιτείας και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αναθεώρησης του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ που είχε ξεκινήσει επί των ημερών μας στο υπουργείο. Παράλληλα, πρέπει η διαδικασία εκτίμησης και αποζημίωσης να γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε να μην παρατηρηθούν αδικίες ή καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων» σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

Παράλληλα, ο Λαρισαίος πολιτικός βρέθηκε και στη λαϊκή αγορά της Αγιάς, εκεί όπου συζήτησε με παραγωγούς και μικροπωλητές τις εξελίξεις σχετικά με το νέο νόμο για τη λειτουργία των υπαίθριων αγορών. «Δε μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα και να αντιμετωπίζουμε τις λαϊκές αγορές με όρους ελεύθερου… χρηματιστηρίου. Ο κοινωνικός τους χαρακτήρας θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού γιατί πίσω από αυτόν βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες που ξυπνούν καθημερινά χαράματα για να φέρουν το μεροκάματο στο σπίτι» σημείωσε.

Τέλος, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκε και με την Οργάνωση αντάλλαξε ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ