ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Αγανάκτηση και απογοήτευση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης εκφράστηκε από τα μέλη του Παρατήματος Λάρισας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, την Πανθεσσαλική Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών, μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη Λάρισα, που με αφορμή τις εξελίξεις παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης κοινή συνέντευξη τύπου μπροστά από το «Θέατρο του Μύλου».

Στο επίκεντρο βρέθηκαν η απαγόρευση της μουσικής στους χώρους εστίασης, το έκτακτο επίδομα που ακόμη δεν έχει δοθεί στους καλλιτέχνες καθώς και οι πρωτοβουλίες που θα παρθούν άμεσα, με τους καλλιτέχνες να «βράζουν» με τις κυβερνητικές αποφάσεις κάνοντας λόγο για κοροϊδία του κλάδου.

Οι αγανακτισμένοι καλλιτέχνες απαιτούν τα εξής:

Να δοθεί το επίδομα εδώ και τώρα.

Να επιτραπεί η ζωντανή μουσική στους χώρους εστίασης.

Να ανοίξουν όλοι οι χώροι πολιτισμού και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης με υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επέκταση της επιδότησης κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου οι καλλιτέχνες ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουν ως εξής:

Σήμερα 5 Μαΐου, στις 21.00, θα ανέβει στο κανάλι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο YouTube ένα βίντεο αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά στο οποίο συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καθώς και μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Νέα μηχανοκίνητη πορεία από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας: Το Σάββατο 8 Μαΐου, το πρωί (θα υπάρξει συγκεκριμένη ενημέρωση) στη Λάρισα. Η κινητοποίηση γίνεται ενόψει της εκδίκασης προσφυγής του ΕΕΤΕ ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των Εικαστικών Μαθημάτων από το Λύκειο, η οποία θα εκδικαστεί στις 13/5/21.

Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου: Η εξ αναβολής συνέλευση θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 9/5 στις 7.00 μ.μ. μπροστά στο Θέατρο του Μύλου με θέμα: «Αποτίμηση της πολύμορφης δράσης μας, η “επόμενη μέρα” στον κλάδο και οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ