ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΡΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΡΙΨΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ! (ΦΩΤΟ)

Απίστευτες καταστάσεις βιώνουν αθλητές ρίψεων στη Λάρισα, καθώς η προπόνησή τους στα γήπεδα «Γ. Μητσιμπόνας» και σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για τον σκοπό αυτό γίνεται τελικά μετ’εμποδίων, λόγω της ανεξέλεγκτης κίνησης αλόγων και πουλαριών στο προπονητήριο!!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της σελίδας το πρόβλημα δείχνει να ξεκινά από τις εγκαταστάσεις διπλανού ιππικού συλλόγου, με τον ιδιοκτήτη του να αφήνει ελεύθερα τα ιπποειδή στον χώρο όπου πραγματοποιούνται οι ρίψεις, με αποτέλεσμα σφαιροβόλοι, σφυροβόλοι, ακοντιστές και τοξοβόλοι να αναγκάζονται συχνά-πυκνά να διακόπτουν τις βολές τους προκειμένου να μην τραυματίσουν τα άλογα, που ανυποψίαστα για το τι συμβαίνει γύρω τους συνεχίζουν ανέμελα τη βοσκή τους.

Σημειώνεται πως στο προπονητήριο αθλούνται καθημερινά δεκάδες αθλητές, ΑμεΑ και βαλκανιονίκης (οι περισσότεροι συμμετέχοντες σε πρωταθλήματα), που απηυδισμένοι από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την παρουσία των αλόγων αλλά και τα… ευμεγέθη περιττώματα που αφήνουν στον χώρο άθλησης αναζητούν άλλους χώρους για την προπόνησή τους, αλλά και λύσεις από τους αρμόδιους για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Οι αθλητές επισημαίνουν την ανάγκη να οριοθετηθούν άμεσα τα πανέμορφα ζώα και φυσικά να «κουρευτεί» ο χώρος των ρίψεων προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν χωρίς προβλήματα τις προπονήσεις τους στις εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν τόσο κόσμο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ