ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των φροντιστηρίων στις 10 Μαΐου για τους μαθητές της Γ Λυκείου που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για όσους δίνουν εξετάσεις, αποφάσισε να δώσει η επιτροπή των ειδικών για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή, εισηγείται την κατάργηση του click away και του click inside από τις 15 Μαΐου για τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών και με έναν πελάτη ανά 50 τ.μ. και όχι 1 άτομο ανα 100 τ.μ. Η επιτροπή αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

ΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ

Κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το οποίο διευκρινίζει ότι σχετική ενημέρωση θα υπάρξει έγκαιρα.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων με υποχρεωτικά self test, η προμήθεια των οποίων ξεκινάει από σήμερα.

Η ανακοίνωση
Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα.

Με βάση διευκρινίσεις του υπουργείου, οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί, επειδή, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test), που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ