ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας που υποστηρίζει ότι ο έλεγχος και η λογοκρισία συνεχίζεται και ενισχύεται

Με στόχο να ελέγξει απόλυτα την ενημέρωση και  να φιμώσει κάθε φωνή πέραν της “κυβερνητικής γραμμής” η Διοίκηση της ΕΡΤ προχώρησε σε μία νέα αυθαιρεσία καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και δικαίου. Ο στόχος αυτή τη φορά ήταν οι 19 Περιφερειακοί Σταθμοί της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, όπου σε 11 από αυτούς, η  Διοίκηση της ΕΡΤ και αρμόδιοι Γενικοί Διευθυντές τοποθέτησαν προϊσταμένους είτε της αρεσκείας τους, είτε δοτούς από το κόμμα της ΝΔ.

Για τους υπόλοιπους δε 8 προχώρησαν σε διαδικασία αναζήτησης προσώπων εκτός σταθμού, με μία σκανδαλώδη πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία περιλαμβάνει αόριστα κριτήρια, που διευκολύνουν την αυθαίρετη επιλογή.

Είναι αυτονόητο ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει στόχο την αντικειμενική επιλογή, αλλά την δυνατότητα της Διοίκησης να επιβάλλει τους δικούς της τοποτηρητές στους Περιφερειακούς Σταθμούς.

Με αυτόν τον τρόπο άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, οι οποίοι κρατάνε «όρθιους» τους Περιφερειακούς σταθμούς εργαζόμενοι με αυταπάρνηση ,αντικειμενικότητα περιθωριοποιούνται και εξοστρακίζονται .Παράλληλα η αντιδημοκρατική ενέργεια αυτή της Διοίκησης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης αποτελεί και πράξη εκδίκησης κατάτων εργαζομένων που αντιστάθηκαν στο «Μαύρο» της ΕΡΤ τη περίοδο Σαμαρά –Βενιζέλου.

Η νέα αυτή κραυγαλέα αυθαιρεσία της Διοίκησης και των διάφορων παράκεντρων εξουσίας εντός ΕΡΤ έρχεται να προστεθεί στα διαδοχικά και ουκ ολίγα περιστατικά λογοκρισίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες. Από το σημείωμα για τα πλάνα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ικαρία, το κόψιμο καλεσμένων στα δελτία ειδήσεων και η ακύρωση επιτυχημένων δημοσιογραφικών εκπομπών είναι λίγα από αυτά.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται για την ΕΡΤ η γνωστή λαϊκή ρήση “τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα”.  Και αυτή η κυβέρνηση θεωρεί την ΕΡΤ κομματικό  της φέουδο και θέλει να «χτυπήσει» κάθε ελεύθερη φωνή. Η γενικότερη αντίληψη λογοκρισίας αποδεικνύεται όχι μόνο από τις επιλογές αυτές αλλά και από τις παρεμβάσεις κυβερνητικών βουλευτών (ερωτήσεις κλπ) που ασκούν έλεγχο για το περιεχόμενο πολιτιστικών εκπομπών!!!

Εξάλλου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθιέρωσε το απαράδεκτο φαινόμενο για κάθε ελεύθερη δημοκρατική χώρα, δηλαδή ο Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας να ελέγχεται απευθείας από τον Πρωθυπουργό.

Η Λαϊκή Ενότητα και επί της προηγούμενης κυβέρνησης είχε καταγγείλει με όλους τους τρόπους την λογοκρισία και την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων από τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα. Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως χωρίς πλέον να διατηρεί ούτε τα προσχήματα προχώρησε ακόμα περισσότερο στην εξάρτηση ΕΡΤ από την κυβέρνηση και τη χρησιμοποιεί ανοικτά πλέον ως εργαλείο κυβερνητικής προπαγάνδας, αλλά και ικανοποίησης ημετέρων.

Απαιτείται η ριζοσπαστική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΡΤ, ώστε να εξασφαλιστεί:

Η αποσύνδεση της εκάστοτε Κυβέρνησης, από το δικαίωμα επιλογής του Διοικητικού Σχήματος της ΕΡΤ.

Η Διασφάλιση της ανεξαρτησίας του δημοσιογραφικού έργου.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανήκει στο  λαό  και δεν είναι ιδιοκτησία οποιασδήποτε κυβέρνησης ή κόμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ