ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σχόλιο της Αριστερής Παρέμβασης για τις δηλώσεις του προέδρου του Animus Α. Νταβέλη

Κατεύθυνση απαγόρευσης κάθε κοινωνικού ελέγχου φαίνεται πως υλοποιούν τα επιχειρηματικά κέντρα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλίας. Στον δρόμο που χάραξαν το προηγούμενο διάστημα Lafarge (καύση σκουπιδιών) και ΕΛΑΚΤΩΡ (ανεμογεννήτριες) κινείται και ο όμιλος ιδιωτικής υγείας Animus. Είναι η κατεύθυνση που χαράζει εξάλλου επίσημα και ο νόμος Βορίδη για φίμωση των ενοχλητικών μειοψηφιών των περιφερειακών συμβουλίων.

Σε συνέντευξή του (27/04/2021) ο πρόεδρος του ομίλου Α. Νταβέλης ούτε λίγο ούτε πολύ έστησε στο απόσπασμα δημοσιογράφους, υγειονομικούς και πολιτικές παρατάξεις, εκτοξεύοντας απειλές για μηνύσεις, γιατί τόλμησαν να μιλήσουν για τα κρούσματα covid-19 που εμφανίστηκαν στις ιατρικές του επιχειρήσεις.

Σε μία κακοστημένη επιχείρηση άμεσου ξεπλύματος του ιατρικού ομίλου ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός έστειλε κλιμάκιο της επιτροπής ελέγχου στις εγκαταστάσεις του Animus με επικεφαλής τον κ. Γιαννακόπουλο (πρόεδρό του ΙΣΛ και υπεύθυνο της παιδιατρικής κλινικής του Animus…). Το ερώτημα είναι πως ο ελεγχόμενος μπορεί να είναι ταυτόχρονα και ελεγκτής, καθώς ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν την επαγγελματική σχέση του κ. Γιαννακόπουλου με τον όμιλο Animus.

Είναι σκανδαλώδες σε μια χώρα με πάνω από 10000 νεκρούς από τον covid-19, η οποία βρίσκεται στην 4η θέση στους δείκτες θνητότητας στην ΕΕ, οι βαρόνοι της ιδιωτικής υγείας, που έχουν ευθύνη για αυτά τα αποτελέσματα, καθώς ζύγισαν πάνω απ όλα τα κέρδη τους, να εμφανίζονται ως εθνοσωτήρες και να επιχειρούν να επιβάλλουν μια κοινωνική σιωπή. Τι ακριβώς περίμεναν από την Αριστερή Παρέμβαση;

Να δακρύζει από συγκίνηση για το φιλανθρωπικό τους έργο ή να χτυπάει παλαμάκια σε ένα από τα μεγαλύτερα εν εξελίξει βιοπολιτικά πειράματα; Να είναι παραγοντίσκοι του κοινωνικού διαλόγου σε μία περίοδο που βασιλεύει ο ζόφος ή να τους εγκαινιάζουν τα επιχειρηματικά τους μαγαζιά αγκαλιά με όλη την καλή κοινωνία; Αλήθεια θα ήθελε η περιφέρεια και οι εθνοσωτήρες να ανακοινώσουν πόσο κοστίζουν οι “υπηρεσίες” που “προσφέρουν” για κάθε ασθενή που “βοηθάνε”; Πόσο κοστίζει άραγε στο δημόσιο ταμείο αυτή η επιχειρηματική αγαθοεργία;

Μένοντας πιστοί στην προεκλογική μας διακήρυξη, δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν είμαστε όλης της Θεσσαλίας. Είμαστε με όσους έχασαν τη δουλειά τους, με όσους φαλίρισαν και τους κυνηγούν τα χρέη, με όσους είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις πετσοκομμένες. Είμαστε με μία Θεσσαλία που οι κάτοικοί της θα ζουν και θα εργάζονται με αξιοπρέπεια ενάντια στα σχέδια του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Από την εκδήλωση ακόμα της πανδημίας και πολύ παλιότερα διακηρυκτικά θέσαμε ως στόχο την απαλλοτρίωση του ιδιωτικού τομέα της υγείας ως βασική προϋπόθεση ενίσχυσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο λαό. Δε θα δεχτούμε από κανέναν φίμωτρο για τις θέσεις μας, τις οποίες δεν σκοπεύουμε να τις αφήσουμε ως σημάδια πάνω σε ένα χαρτί, αλλά να τις παλέψουμε σήμερα για την άμεση υλοποίηση τους.

Το τελευταίο διάστημα τα επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν μετατρέψει σε ένα απέραντο ποινικό αδίκημα κάθε λαϊκή διεκδίκηση. Μια διαδικασία που έχει στείλει κατηγορούμενους στα δικαστήρια εκατοντάδες αγωνιστές και συντρόφους μας. Το δίκιο δεν ποινικοποιείται και δε δικάζεται όμως. Έχει τη διαβολική συνήθεια να βρίσκει τρόπους έκφρασης και να βασανίζει τα αυτιά και τα σχέδια του πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού κατεστημένου.

Καλούμε της παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου να πάρουν θέση απέναντι στην προσπάθεια ποδηγέτησης της ελεύθερης πολιτικής παρέμβασης και διαπάλης και της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Τα γεγονότα με την προγραφή δημοσιογράφων είναι πολύ νωπά για να τολμούν κάποιοι να επιβάλλουν τι μπορεί και τι δεν μπορεί να ειπωθεί.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ