ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ

Ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Λάρισας ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Τιμάμε τους εργάτες, τις εργάτριες και τους αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, όπως οι  200 της Καισαριανής, το Μάη του 36 και χιλιάδες ακόμα, ώστε οι επόμενες γενιές να «απολαμβάνουν», έστω και προσωρινά, τις όποιες κατακτήσεις που  αυτοί  με τους αγώνες τους απέσπασαν.

Φέτος, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ  επιδιώκει να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλλει 10ωρη εργασία, κατακτήσεις που για να κατοχυρωθούν χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης.

Οι «κατευθυντήριες γραμμές» που αποτυπώνονται στους αντεργατικούς αυτούς  νόμους για την «ευελιξία», τους μισθούς, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με την εφαρμογή του 10ωρου που επιφέρουν την εργασιακή ζούγκλα   στη χώρα μας και σε όλα τα κράτη – μέλη, τις έχουν επεξεργαστεί εδώ και δεκαετίες.

Περιγράφονται στα στρατηγικά κείμενα της ΕΕ, ως «εγχειρίδιο» όπως αυτό της «Λευκής Βίβλου»  για να  αυξηθεί  η ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου απέναντι στους ανταγωνιστές του, επιβεβαιώνοντας ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν μπορούν να συναντηθούν πουθενά. Με το ίδιο «εγχειρίδιο» «δούλεψαν» όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, όπως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα ανακάλυψε ότι ο νόμος για το 10ωρο είναι «κατ’ εντολή του ΣΕΒ». Είναι  σχεδιασμένες από χρόνια  αυτές ανατροπές, αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους. Τινάζουν στον αέρα τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους και στηρίζουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων και στη χώρα μας , φορτώνοντας και νέα βάρη στις πλάτες του λαού. Είναι μέτρα που στόχο έχουν τη μετατροπή των εργαζομένων , σε σύγχρονους σκλάβους.

Ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας. κάθε επιλογή της κυβέρνησης, κάθε μέτρο, κάθε βήμα για την αντιμετώπιση του ιού φέρει τη σφραγίδα του βασικού κριτηρίου με το οποίο κινούνται όλες οι αστικές κυβερνήσεις: Αυτό του ζυγίσματος «κόστους – οφέλους». Τα μέτρα πηγαινοέρχονται, οι περιορισμοί γίνονται «ακορντεόν», όμως το μόνο που δεν αλλάζει είναι αυτό το κριτήριο, το οποίο φαίνεται τόσο στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τις άλλες δομές Υγείας, όσο και στους χώρους δουλειάς, με αποτέλεσμα τους δέκα και πάνω χιλιάδες νεκρούς . Στον καπιταλισμό την ίδια στιγμή που ο άνθρωπος μπορεί να πηγαίνει στον Άρη, ακόμα και αυτό το αγαθό της Υγείας γίνεται πεδίο κερδοφορίας, οι κοινωνικές δαπάνες για την Υγεία καθορίζονται από το κριτήριο του κόστους – οφέλους ,το κοινωνικό αγαθό  της υγείας  γίνεται εμπόρευμα .

Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού στρατού,  οι απόγονοι και φίλοι, μαζί με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα  δυναμώνουμε τον αγώνα, ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του αντεργατικού τερατουργήματος που θα φέρει τις «ανατροπές του αιώνα» στα εργασιακά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση. Δίνουμε  την δική μας  απάντηση στην κυβέρνηση, για την εγκληματική της πολιτική που αντιμετωπίζει την υγειά ως εμπόρευμα και οδηγεί σε αύξηση της κερδοφορίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας.

Απαιτήσουμε αγωνιστικά τη θωρακίσει του συστήματος υγείας ΑΜΕΣΑ με κάλυψη όλων των αναγκαίων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, να προχωρήσει σε άμεση και δωρεάν «επίταξη» του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και να εξασφαλίσει  τις προϋποθέσεις ώστε τα κρατικά νοσοκομεία να καλύπτουν όλες τις ανάγκες για όλες τις ασθένειες και διαγνωστικές εξετάσεις και όχι να λειτουργούν ως νοσοκομεία μιας νόσου.

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Λάρισας ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, καλεί τα μέλη, του φίλους της ΕΑΜικής Αντίστασης τους πολιτικούς πρόσφυγες να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση διατρανώνοντας  την αντίθεσή μας στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ 10.30 ΠΜ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ