ΤΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ;

ΓΡΑΦΕΙ Η Ελπίδα Αναστασίου

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το ρόλο της αστυνομίας τον 21ο αιώνα. Έχουν γίνει άθελά τους…  σάκος του μποξ σε ένα  παιχνίδι κλέφτη και αστυνόμου. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι βαθιά κοινωνικός. Στα βασικά τους καθήκοντα είναι η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Το κυνήγι των εμπόρων ναρκωτικών, των ανθρώπων της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο αστυνόμος πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη και όχι να χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να φοβίζει και να χτυπάει τον πολίτη, τους νέους και τα μικρά παιδιά. Συγχρόνως να κάνει τα στραβά μάτια στους παιδεραστές…, στους Φουρθιώτηδες.., στους εγκληματίες του λευκού κολάρου…, στους εμπόρους ναρκωτικών…, στη μαφία της νύχτας…, στο ξέπλυμα των φασιστών και των χρυσαυγιτών…

Οι εργαζόμενοι στην αστυνομία είναι πολύ σκληρά εργαζόμενοι, με ατελείωτες υπερωρίες, τις περισσότερες απλήρωτες, με συνεχείς μετακινήσεις σε όλη τη χώρα, με χαμηλότατους μισθούς, χωρίς σωστό εξοπλισμό, χωρίς επαρκή μέσα προστασίας, χωρίς εκπαίδευση, με νεκρούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Χρειάζεται να σταθούμε δίπλα τους στη συλλογική προσπάθεια και πρέπει να κάνουν με τους συλλόγους τους, μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχων, νέων, μαθητών, φοιτητών, ανέργων, γυναικών. Πρέπει συλλογικά να απομονώσουν όλα τα στοιχεία που καταστρέφουν τη συλλογική τους προσπάθεια. Πρέπει η κυβέρνηση να πάψει να εργαλειοποιεί την αστυνομία στο ακραίο δόγμα Νόμος και Τάξη, να σταματήσει να παραβιάζει το ΑΣΕΠ. Οι αστυνομικοί πρέπει να προσλαμβάνονται όπως ορίζει ο νόμος με πανελλήνιες εξετάσεις, πρέπει να γίνεται ολοκληρωμένη εκπαίδευση στις σχολές της αστυνομίας, συνεχή εκπαίδευση και συνεχή ψυχομετρικά τεστ.
Όλα αυτά τα κατήργησε η ακραία κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο μόνιμος… δήθεν σοσιαλιστής επαγγελματίας υπουργός τρομοκρατίας του πολίτη. Επί των ημερών του, ο πολίτης δε νιώθει καμία ασφάλεια, το βαρύ έγκλημα μεγαλώνει, οι νονοί της νύχτας οργιάζουν, οι εγκληματίες του λευκού κολάρου αποδρούν από τη χώρα ( βλέπε Χριστοφοράκος). Οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής ξεφεύγουν (βλέπε Παππάς-Λαγός), οι γελωτοποιοί τύπου Φουρθιώτη απειλούν υπουργούς, μασάνε παράνομα κρατικό χρήμα και όχι μόνο δε συλλαμβάνονται αλλά φυλάσονται με πολλούς αστυνομικούς με μοτοσυκλέτες και αλεξίσφαιρα οχήματα. Επί των ημερών του, σκοτώνουν εν ψυχρώ ερευνητικούς δημοσιογράφους και δε συλλαμβάνονται οι ύποπτοι, δολοφονείται ο Ιάσωνας έξω από τη Βουλή!, εγκαταλείπεται το θύμα και ο αστυνομικός του αυτοκινήτου της κα Μπακογιάννη ακόμα δεν έχει συλληφθεί και πολλά άλλα….Από την άλλη, τσαμπουκάς, ξυλοδαρμός πολιτών στο δρόμο και στη ΓΑΔΑ, τραμπουκισμοί νέων και μικρών μαθητών , όπως έγινε και στην πόλη μας.
Οι αγωνιζόμενοι πολίτες και οι σύλλογοι εργαζομένων επαγγελματιών , αγροτών, νέων, συνταξιούχων περιμένουμε τον τοπικό σύλλογο αστυνομικών να κατέβει στην απεργία της 6ης Μαΐου , να διατρανώσουμε μαζί την αντίθεσή μας στο εργασιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα που μας γυρνά στον Μεσαίωνα. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Και να μην ξεχνάμε, οι αστυνομικοί είναι παιδιά μας. Ας μην αφήσουμε να τους εξευτελίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ