ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΩΝ

Στα Δένδρα Τυρνάβου βρέθηκε χθες ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας

Την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσαν οι διαδοχικοί καταστροφικοί παγετοί του Απριλίου στις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του δήμου Τυρνάβου είχε χθες ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νϊκος Δούκας που επισκέφθηκε πληγείσες καλλιέργειες στην περιοχή των Δένδρων – Πλατανουλίων.

Ο κ. Δούκας συνοδευόταν από τον δήμαρχο Ιωάννη Κόκουρα, τον πρόεδρο του Α.Ο.Σ. Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγγο, τον πρόεδρο της Ο.Π. Γαία Φρούιτ – Α.Σ. Δένδρων Χρήστο  Τασιούλας Χρήστος και γεωπόνους του οργανισμού και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες αλλά και να διαπιστώσει τις τεράστιες ζημιές κυρίως στην αχλαδοκαλλιέργεια της περιοχής που εξαιτίας του παγατού εμφανίζει τεράστια πτώση καρπιδίων.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ εξήγησε ότι ο οργανισμός συγκεντρώνει στοιχεία από το μέγεθος των ζημιών σε όλη τη χώρα, και σε όλες τις καλλιέργειες, διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου, ώστε στη συνέχεια ο Ελληνας πρωθυπουργός και οι ομόλογοί του από την Ιταλία και τη Γαλλία όπου επίσης προκάλεσε τεράστιες ζημιές ο παγετός να υποβάλουν ενιαίο αίτημα για την ενίσχυση των παγετόπληκτων, με στόχο τα κονδύλια που θα εγκριθούν να δοθούν στους δικαιούχους εντός του 2021.

Ο κ. Δούκας εξήγησε ότι σε όλη τη χώρα οι ζημιές είναι τεράσιες και η ευρωπαϊκή ενίσχυση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, αφού είναι αδύνατο ο ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί από μόνος του στις δικαιολογημένα μεγάλες απαιτήσεις των πληγέντων.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τυρνάβου Α. Γιαννόπουλος και ο αντιδήμαρχος Λ. Μανδηλάς.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ