ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή εργαζομένων, εκπροσώπων φορέων, συλλογικοτήτων και κομμάτων γιορτάστηκε αγωνιστικά σήμερα και στον Τύρναβο η εργατική πρωτομαγιά. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το σωματείο εργαζομένων στο οινοποιείο και το παράρτημα του συνδικάτου οικοδόμων.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του παραρτήματος του συνδικάτου οικοδόμων Γιώργος Κιτσούλης.

Οι κ.κ. Τσικριτσής και Κιτσούλης επικέντρωσαν την ομιλία τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς το τερατούργημα.

“Σήμερα η κυβέρνηση αυξάνει τον χρόνο εργασίας, τις υπερωρίες και το μέγεθος της απλήρωτης εργασίας.

Θέλουν να επιβάλουν καθεστώς 10ωρης καθημερινής εργασίας χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή. Η πληρωμή θα είναι κάποιο ρεπό στο χρόνο. Είναι πρακτική εφαρμογή της «ευελιξίας» για την αύξηση των κερδών των καπιταλιστών.

Φέρνουν νέα εμπόδια στην λειτουργία των σωματείων, στην απεργία, στην οργάνωση των αγώνων, αφήνοντας τους εργαζόμενους απροστάτευτους στην εργοδοτική ασυδοσία..

Η ζωή μας  κινδυνεύει γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, Εδώ κι ένα χρόνο από την εμφάνιση της  πανδημίας αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας. Προτείνει και επιβάλλει την λογική της «ατομικής ευθύνης» Δεν υλοποιεί κανένα από τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των σωματείων και των άλλων φορέων για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, για την επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας..

Η πλειοψηφία στην Διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι κανονικός «συνΕταίρος» στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοτών, επιτίθενται στα ταξικά συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες. Υπονομεύουν κάθε προσπάθειά αποφασιστικής  αγωνιστικής απάντησης.

Συνάδελφοι να  μην αποδεχτούμε την «δουλειά ήλιο με ήλιο» την υπονόμευση της υγείας μας, την εξαθλίωση της ζωής μας. Ο συμβιβασμός δεν γλίτωσε τους εργαζόμενους από τα χειρότερα.

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας συνεχίζοντας τον αγώνα ως την ανατροπή της εξουσίας των εκμεταλλευτών μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κιτσούλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους του συλλόγου των εργαζομένων στο Οινοποιείο, των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου και Αμπελώνα, του παραρτήματος του συνδικάτου οικοδόμων, του συλλόγου γυναικών Τυρνάβου του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ και του ΚΚΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ