Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΖΕΙ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Νέες κινητοποιήσεις για την αισθητική αγωγή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη Πάτρα και Λάρισα από το επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών

Νέα κινητοποίηση για την αισθητική αγωγή και την Παιδεία θα πραγματοποιηθεί ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ τo Σάββατο 8 Μαΐου 2021, στις 13.00
με αυτοκίνητα και δίτροχα.

Σημεία Εκκίνησης:
ΑΘΗΝΑ: Σταθμός Λαρίσης
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Άγαλμα Βενιζέλου
ΠΑΤΡΑ: Δημοτικό Πάρκινγκ στην Παπαφλέσσα (απέναντι από τον Αγ. Ανδρέα)
ΛΑΡΙΣΑ: Κεντρική Πλατεία Λάρισας (Στάθμευση περιμετρικά της πλατείας).

Η νέα κινητοποίηση-οχηματοπομπή, για την κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων στο Λύκειο θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μάη και ώρα 13.00. Η νέα κινητοποίηση θα γίνει εν όψει της εκδίκασης προσφυγής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των Εικαστικών Μαθημάτων από το Λύκειο, η οποία θα εκδικαστεί στις 13/5/2021.

Πέντε μέρες μετά θα εκδικαστεί η προσφυγή. Αυτό σημαίνει ότι τα περιθώρια στενεύουν. Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να είναι καθοριστική για το μέλλον της Παιδείας, το μέλλον της Τέχνης στον τόπο μας, το τι εκπαίδευση διαμορφώνεται μέσα στα σχολεία.

Οι δικαστικές αποφάσεις βγαίνουν από λίγα άτομα που διαβάζουν μια δικογραφία, οι αποφάσεις ζωής όμως βγαίνουν μέσα από την ίδια τη ζωή, από αυτούς που ματώνουν στα δημόσια σχολεία, από τους δασκάλους, τους γονείς, τους μαθητές, τους εργαζόμενους.

Μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 18/4/21 σε 4 μεγάλες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα, το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ καλεί σε νέα κινητοποίηση, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ισότιμη εκπαίδευση για κάθε μαθητή, για την καλλιτεχνική παιδεία και την αισθητική αγωγή, για να μην καταργηθούν τα μαθήματα τέχνης στο Λύκειο.

Εν μέσω των πολύ δύσκολων συνθηκών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, η Κυβέρνηση προχώρησε στην ουσιαστική κατάργηση των εικαστικών και άλλων μαθημάτων, όπως η μουσική και η κοινωνιολογία, από το πρόγραμμα του Λυκείου καθώς και στην ψήφιση νόμων που έχουν στόχο την απόλυτη υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.

Η διδασκαλία της Τέχνης, η πραξιακή σχέση με την τέχνη, είναι απαραίτητη για την ολόπλευρη ανάπτυξη του πνευματικού, συναισθηματικού και ψυχικού κόσμου όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν στη ζωή τους.
Είναι αναγκαία για τη γενικότερη πνευματική καλλιέργεια του τόπου και την κοινωνική ανάπτυξη.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΖΕΙ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Χιλιάδες μαθητές που προσανατολίζονται σε μία από τις τουλάχιστον 15 Σχολές που απαιτούν σχέδιο θα αναγκαστούν να πληρώνουν φροντιστήρια.
Η απόφαση για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου δεν πρέπει να περάσει.

Την Κυριακή 18 Απρίλη δώσαμε έναν σημαντικό αγώνα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα με επιτυχία.

Το Σάββατο 8 Μάη 2021 συνεχίζουμε. Θα είμαστε στους δρόμους με αυτοκινητοπομπές και δίτροχα, στις 4 πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα, για το δικαίωμα κάθε μαθητή στην αισθητική αγωγή και στην Καλλιτεχνική παιδεία. Το ΕΕΤΕ αγωνίζεται για μάθημα τέχνης σε όλες τις τάξεις, σε όλα τα σχολεία, εργαστηριακό. Για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

Η Τέχνη είναι δικαίωμα κάθε μαθητή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ