ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας Λάρισας

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα των εργαζομένων που, με τη διαχρονική τους πάλη, προσπαθούν να αμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσουν και να διευρύνουν κατακτήσεις και δικαιώματα.

Ο φετινός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς πραγματοποιείται με ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας αλλά και υπό το βάρος των υγειονομικών και οικονομικών συνεπειών του COVID – 19 . Με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας που υπηρετεί στο Ε.Σ.Υ να δίνει την δύσκολή μάχη για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία .

Οι εκπαιδευτικοί  της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο με αγώνα για την  ποιοτική του αναβάθμιση, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για τους μαθητές και με  σταθερή και μόνιμη εργασία για τους εκπαιδευτικούς.

Οι ιστορικοί αγώνες πριν, την 1η Μάη 1886, μετά, με χιλιάδες νεκρούς της εργατικής τάξης, κοινωνικούς αγωνιστές, διαμόρφωσαν κατακτήσεις που σήμερα κατεδαφίζονται, δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις που σήμερα ανατρέπονται.

Αυτή η ιστορική πορεία, αυτή η παρακαταθήκη επιβάλλει σε όλους εμάς, σε ολόκληρο το λαό μας : ενότητα – ενεργοποίηση – συστράτευση και δυναμική – διεκδικητική και αγωνιστική ετοιμότητα για την προάσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 με κατάθεση στεφάνου στις 10:00 π.μ. στο μνημείο της πλατείας Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχίας) με το Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις 10:30π.μ..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ