ΧΡ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΣ: ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ

Την ευκαιρία να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκαλέσει ο παγετός στην αμπελοκαλλιέργεια σε όλο το δήμο Τυρνάβου είχε χθες ο πρόεδρος του Α.Ο.Σ. Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος τόσο στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ στο δημαρχείο του Τυρνάβου όσο και κατά τη διάρκεια των επισκέψεων που πραγματοποίησε συνοδευόμενος από τον δήμαρχο σε πληγείσες καλλιέργειες και αμπελώνες της περιοχής.

Οι κ.κ. Τσιτσιρίγγος και Δούκας συζήτησαν διεξοδικά για τους τρόπους αποζημίωσης των παραγωγών επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να εξασφαλιστούν κονδύλια από την Ε.Ε. για την καταβολή αυτών των αποζημιώσεων με δεδομένο το μέγεθος των ζημιών και τα στενά οικονομικά περιθώρια του ΕΛΓΑ αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού.

Πάντως ο κ. Τσιτσιρίγγος δείχνοντας την κατάσταση των καλλιεργειών υποστήριξε ότι θα πρέπει το κράτος να κινηθεί στους ρυθμούς με τους οποίους πληρώνει τους συνεταίρους το οινοποιείο, δηλαδή να δοθεί μέσα στο καλοκαίρι προκαταβολή των αποζημιώσεων και να υπάρξει εξόφληση μέσα στον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Στην επίσκεψη του κ. Δούκα σε αμπέλια της περιοχής ήταν παρόντες επίσης ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Α.Ο.Σ. Τυρνάβου Απ. Ευαγγελόπουλος και Απ. Καλμπούρης αλλά και ο πρόεδρος του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου Α. Γιαννόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ