ΣΤΟ ΣτΕ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΜΥΡΤΩ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Μετά την απόρριψη του αιτήματος αποζημίωσης για ηθική βλάβη στον τραυματισμό της Μυρτώς πριν από 9 χρόνια από το Εφετείο, η μητέρα της άτυχης νεαρής ετοιμάζεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστικά όργανα.

«Η Δικαιοσύνη έχει την άποψη ότι το ελληνικό κράτος κατά κανέναν τρόπο δεν είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει τη Μυρτώ. Διότι δεν υπάρχει κανένας νόμος ο οποίος να καθιστά υπεύθυνο το κράτος για τις συνέπειες εγκλημάτων που διαπράττονται ατομικά από οποιονδήποτε» ανέφερε η μητέρα της.

Η Μαρία Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτώς, είναι απολύτως πεπεισμένη σύμφωνα με όσα δήλωσε στο protothema.gr ότι «το ελληνικό κράτος οφείλει να αποζημιώσει την κόρη της, εφόσον ήταν οι παραλείψεις κρατικών φορέων, όπως η Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες τον Ιούλιο του 2012 επέτρεψαν στον 21 ετών τότε δράστη «να ληστέψει, να βιάσει, να διαλύσει το κρανίο της Μυρτώς στα βράχια της Χρυσής Ακτής Πάρου, να την εγκαταλείψει ημιθανή και, εν ολίγοις, να καταστρέψει οριστικά τη δική της ζωή όπως και της οικογένειάς της».

Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με χρήστες στο twitter να δηλώνουν την συμπαράστασή με hashtag #Για_τη_Μυρτω το οποίο είναι μάλιστα ανάμεσα στα trends του ελληνικού twitter.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com