ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΤΗΚΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ

Ένα νέο πάρκο έκτασης τριών περίπου στρεμμάτων δημιουργήθηκε στην ανατολική πλευρά της τοπικής κοινότητας Μελισσοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ. Στην  τριγωνική έκταση η οποία βρίσκεται στην είσοδο του χωρίου, παραπλεύρως του δρόμου που συνδέει την κοινότητα με τις κοινότητες Γαλήνης και Πλατυκάμπου, φυτεύτηκαν περίπου 25 αγριοκορομηλιές και διάφορα είδη αειθαλών κωνοφόρων  καλλωπιστικών φυτών.

Η επιλογή των δέντρων και των φυτών δεν έγινε  τυχαία καθώς παρουσιάζουν σχετικά γρήγορη ανάπτυξη και εμφανή καλλωπιστική αξία αφού η ανθοφορία τω δένδρων είναι πυκνή και πλούσια ενώ έχει και μεγάλη διάρκεια από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.

Η δενδροφύτευση έγινε ύστερα από πρωτοβουλία των αντιδημαρχιών ΔΕ Πλατυκάμπου, Πρασίνου και της Τοπικής Κοινότητας του Μελισσοχωρίου. Σε δήλωση τους οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Κουκούτσης, Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Φιλιππούλης και ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Ροϊδούλης, που παραβρέθηκαν στο φύτεμα των δέντρων, τόνισαν ότι έχει οργανωθεί ένα σημαντικό πρόγραμμα ενίσχυσης του πρασίνου με παρόμοιες δενδροφυτεύσεις σε δημοτικές εκτάσεις  σε όλες τις ΔΕ στο  Δήμο Κιλελέρ το οποίο πρόγραμμα, μαζί με τις άλλες πράσινες πρωτοβουλίες, θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα ομορφύνει τις κοινότητες του Δήμου. Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την ταχεία τα αποπεράτωση του έργου το οποίο θεωρούν ότι εκτός από πνεύμονας πρασίνου, θα συμβάλλει στον περαιτέρω αισθητική  εμπλουτισμό της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ