ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

Η ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου με οδηγίες για τα self tests

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, επανερχόμαστε στην δια ζώσης διδασκαλία. Η επανέναρξη των μαθημάτων θα γίνει στο σχολείο μας, στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί  οι εργασίες αποκατάστασης των μικροζημιών από τον σεισμό. Το σχολείο είναι ασφαλές έχει χαρακτηρισθεί ΠΡΑΣΙΝΟ και οι εργασίες αφορούσαν κυρίως ελαιοχρωματισμούς ρωγμών και επισκευής ψευδοροφών στο χώρο του Λυκείου.

Τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών/τριων θα εκτελεστούν κανονικά με το  ωράριο που υπήρχε πριν την διακοπή των μαθημάτων λόγω του σεισμού.

Για την ασφαλή επανέναρξη των μαθημάτων θα πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω μέτρα πρόληψης και προστασίας από covid 19:

  1. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ για μαθητές/τριες , εκπαιδευτικούς, και λοιπό προσωπικό του σχολείου σέ εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου, όπως επίσης και στα λεωφορεία μεταφοράς των μαθητών.
  2. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ SELF TEST (Αυτοδιαγνωστική δοκιμασίας ελέγχου), δύο (2) φορές την εβδομάδα για όλους του μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό σχολείου. Τα τεστ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών/τριων στο σχολείο. Θα πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων την Δευτέρα και την Πέμπτη, δηλαδή θα γίνονται Κυριακή Βράδυ ή Δευτέρα πρωί για να προσκομίσουν την ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ με το αποτέλεσμα στο σχολείο την Δευτέρα και Τετάρτη Βράδυ ή Πέμπτη πρωί για να προσκομίσουν την ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ με το αποτέλεσμα στο σχολείο την Πέμπτη.
  • ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΤ

Τα τεστ θα τα προμηθεύονται οι γονείς με το ΑΜΚΑ των μαθητών ΔΩΡΕΑΝ     από τα Φαρμακεία. Θα προμηθεύεστε δύο (2 ) για κάθε εβδομάδα. Ήδη από την Τετάρτη 5 – 5 – 2021 έχει αρχίσει η διανομή των ΤΕΣΤ.

  • ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ.

Γονείς, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν τα αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

  • ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΣΤ ΒΓΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ

Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης. Χωρίς την επίδειξη της κάρτας δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο και θα καταχωρούνται απουσίες στο μαθητή/τρια.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα / δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. Αυτό θα γίνει μόνο για την Δευτέρα 10 Μαϊου. Στην συνέχεια θα δίνουμε στους μαθητές/τριες εκτυπωμένες τις σχολικές κάρτες για να τις συμπληρώνετε και να τις υπογράφετε. Σας υπενθυμίζω ότι η υπογραφή της σχολικής κάρτας έχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης με όλες τις συνέπειες για ψευδή δήλωση.

  • ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΤΟ SELF TEST ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ.

Για τους μαθητές, θα δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειασθεί

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ