76 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Διοικούσα Επιτροπή  του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Τη συνέντευξη έδωσαν η Δήμητρα Σίσκου, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παραρτήματος Λάρισας, ο Μάρκος Κολοβός αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παραρτήματος Λάρισας, ο Άγγελος Σίμος μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ παραρτήματος Λάρισας και ο Θανάσης Σερδένης  αντιπρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Στις εισηγήσεις τους τα μέλη της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ αναφέρουν τα εξής:

“Τιμάμε τα 76 χρόνια από την 9η Μάη 1945, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστική Νίκης των Λαών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων σε όλο τον κόσμο , και τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες στη χώρα μας, όσους έδωσαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές και τις εξορίες, στην παρανομία, στα εκτελεστικά αποσπάσματα , ταγμένοι στον αγώνα για τη συντριβή του φασισμού ναζισμού . Είμαστε περήφανοι και τιμάμε τη Μεγάλη ΕΑΜική Αντίσταση του λαού μας, εμπνευστής, οργανωτής, ψυχή και αιμοδότης της οποίας υπήρξε το τιμημένο ΚΚΕ.

Υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια κόντρα στην παραχάραξη της Ιστορίας και στη συκοφαντία της τεράστιας προσφοράς της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, των Αντιστασιακών απελευθερωτικών κινημάτων στις κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης για την καθοριστική συμβολή τους στη συντριβή του ναζιστικού τέρατος.

Η Αντιφασιστική Νίκη που επισφραγίστηκε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής που δίνει τεράστιες δυνατότητες για την αξιοποίηση των επιτευγμάτων της Επιστήμης και της τεχνικής σε όφελος και με σκοπό την ικανοποίηση των διευρυνόμενων αναγκών των εργαζομένων.

Η Αντιφασιστική Νίκη διδάσκει, επίσης, πως η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αποτελεσματική όταν η πάλη μας στρέφεται ενάντια στον μονοπωλιακό καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, που γεννά, θρέφει και χρησιμοποιεί το φασισμό ως μορφή άσκησης της εξουσίας του Κεφαλαίου για τα συμφέροντά του. Διδάσκει εμπνέει τις νέες γενιές στους αγώνες που συνεχίζονται για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά και μετανάστευση, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα επιχειρούν την αμαύρωση της τεράστιας συνεισφοράς της ΕΣΣΔ και του κόκκινου στρατού, των Αντιστασιακών κινημάτων όπου πρωτοστάτησαν τα κομμουνιστικά κόμματα, στην Αντιφασιστική Νίκη.

Με τα αντικομμουνιστικά μνημόνια η ΕΕ επιδιώκει την αναθεώρηση της ιστορίας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου., Γι’ αυτό και όρισε  την 9 Μάη ως μέρα της Ευρώπης για να σβήσει από την ιστορική μνήμη την πάλη κατά του φασισμού-ναζισμού  και την  23η Αυγούστου ημέρα κατά των ολοκληρωτικών καθεστώτων , εξομοιώνοντας έτσι το σοσιαλισμό – κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού, αθωώνοντας έτσι το φασισμό.

Οι επιδιώξεις τους πρέπει να αποτύχουν με τη δράση των αγωνιστών, των φίλων της Αντίστασης και του απελευθερωτικού αγώνα. Απέναντί τους έχουμε χρέος να βρεθούμε αγωνιστές της εθνικής αντίστασης  εργαζόμενοι, επιστήμονες, διανοούμενοι, όλοι οι άνθρωποι που δεν αποδεχόμαστε  τη διαστρέβλωση της Ιστορίας και τον αντικομμουνισμό.

Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, τιμώντας την Αντιφασιστική Νίκη, καταγγέλλουμε:

Την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για την επιχείρηση αναθεώρησης και παραχάραξης της Ιστορίας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, την εξομοίωση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού με τον Φασισμό.

Τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ που για τα γεωστρατηγικά και  οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων  καταστρέφουν ολόκληρες χώρες και προκαλούν πόνο και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπων που οδηγούνται στη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Αυτούς που έδωσαν στη χώρα μας  την άδεια σε οργάνωση φασιστοειδών –  με διασυνδέσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ – να πραγματοποιήσουν εκδήλωση στα Χανιά της Κρήτης ( που τελικά ακυρώθηκε μετά τη γενική κατακραυγή)  για να «τιμήσουν» «τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών», δηλαδή την επίθεση των ναζί στην Κρήτη για την κατάληψη του νησιού! Πρόκειται για ενέργεια βεβήλωσης της ιστορικής μνήμης και συνείδησης του λαού μας.

Την προσπάθεια της κυβέρνησης με την οποία επιδιώκει να περάσει μέσα από τα σχολεία η παραχάραξη της Ιστορίας με το αντι-επιστημονικό, αντι-παιδαγωγικό πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα».

Απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει άμεσα τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις – αποζημιώσεις από τη Γερμανική Κυβέρνηση, χρέος στο λαό μας που πλήρωσε τις τεράστιες καταστροφές του κατακτητή στη χώρα μας και έδωσε εκατόμβες θυμάτων στην απελευθερωτική πάλη από τη ναζιστική κατοχή.

Σήμερα, που οι αστικές κυβερνήσεις φορτώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους που υποφέρουν από τις αντεργατικές πολιτικές, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την ολοένα μεγαλύτερη αδυναμία ικανοποίησης των αναγκών τους, επιβεβαιώνεται ότι ο καπιταλισμός δεν έχει τίποτα θετικό να δώσει στην ανθρωπότητα.

Με τα διδάγματα της Αντιφασιστικής Νίκης, συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο απαιτώντας κλείσιμο των ΝΑΤΟ ικών βάσεων του θανάτου. Παλεύουμε για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αγωνιζόμαστε  με το ΚΚΕ για την σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία.

Μπροστά στην πανδημία αλλά και στην βαθιά οικονομική  κρίση  του καπιταλισμού , η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ αγωνιζόμαστε μαζί με το ταξικό εργατικό – λαϊκό κίνημα για την ενίσχυση και ανάπτυξη του Δημόσιου Τομέα Υγείας, για μέτρα προστασίας των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων, για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας,  για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα, να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι το κόστος αντιμετώπισης της πανδημίας και της νέας οικονομικής κρίσης που ήδη έχει εκδηλωθεί.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιούμε:

Σήμερα παράσταση  στις 12 το μεσημέρι στη Β΄βάθμια Εκπαίδευση,  τη Δευτέρα στις 11 π.μ  στην Α’ βάθμια Εκπαίδευση για το πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα» το οποίο χρηματοδοτείται από την Γερμανική κυβέρνηση.  Την Κυριακή 9 Μάη και ώρα 10.30 π.μ  με τις οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκδήλωση – κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου  του Αντιαεροπορικού όπου εκτελέστηκαν 40 πατριώτες.

Μένουμε δυνατοί, έχουμε φωνή, συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ