Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Γράφει η Ειρήνη Παπουτσή

Ομάδα-κόσμημα, μοντέλο, βασίλισσα του κάμπου, χαρακτηρισμοί που συνόδευαν πάντα την ΑΕΛ, που γράφει μια ακόμη σελίδα στην πολύχρονη ιστορία της, μαύρη δυστυχώς αυτή τη φορά, έχοντας κληθεί να αντιμετωπίσει έναν ακόμη υποβιβασμό.

Περασμένα μεγαλεία για πολλούς, άλλωστε μιλάμε για τη μοναδική επαρχιακή ομάδα που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και έναν σύλλογο με δύο κύπελλα Ελλάδας στην τροπαιοθήκη του αλλά και με σημαντικές και αξέχαστες παρουσίες στην Ευρώπη, που πλέον καλείται να σηκώσει το βάρος της επιστροφής στα… αλώνια, αλλά και να διαχειριστεί την επόμενη μέρα του.

Με δυο κουβέντες αποτύπωσε ανάγλυφα την εικόνα της ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζ. Φέστα, που ζητώντας συγγνώμη από τους φιλάθλους έσπευσε να δηλώσει με νόημα πως «όταν υποβιβάζεσαι το πρόβλημα δεν είναι ένα, είναι πολλά».

«Δεν νιώθω καθόλου καλά. Ζητάω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους της ΑΕΛ. Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε καλή απόδοση. Το πρόβλημα ήταν πως χάσαμε πολύ ενέργεια στα προηγούμενα παιχνίδια, ξεπεράσαμε τα όριά μας. Παλέψαμε σκληρά. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, από ένα σημείο και μετά ήταν θέμα ποιότητας.

Όταν υποβιβάζεσαι το πρόβλημα δεν είναι ένα. Είναι πολλά. Είναι δύσκολο τώρα να πούμε τι πήγε λάθος, δεν είναι σωστό να πούμε τώρα τι έφταιξε. Θέλαμε πολύ να παραμείνουμε στην κατηγορία. Πίστευα σε αυτό κάναμε μεγάλες νίκες, όμως δεν κερδίσαμε παιχνίδια κλειδιά ίσως από πνευματική προσπάθεια ή από κάτι άλλο», ανέφερε στο συνδρομητικό κανάλι ο Ιταλός τεχνικός.

Προφανώς και είναι νωρίς για την όποια απόδοση ευθυνών, άλλωστε λάθη, παραλείψεις, ολιγωρίες, μη αξιοποίηση της έδρας και κυρίως εσωστρέφεια επισημάνθηκαν κατά καιρούς στα ρεπορτάζ, για μια ομάδα όμως που έμαθε να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της.

Αν μη τι άλλο η «βυσσινί» φανέλα θα λείψει από τη Λίγκα, όχι όμως και η εικόνα της τα τελευταία χρόνια. Και ίσως από κει είναι που όλοι πρέπει να πιάσουν το μπερδεμένο κουβάρι της επόμενης μέρας…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ