ΑΕΛ: ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ

Εξαντλώντας τις μαθηματικές της ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία η ΑΕΛ αντιμετώπισε στο Πανθεσσαλικό την ομάδα του Βόλου, όπου και στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 αποχαιρετώντας έτσι και την κατηγορία μια στροφή πριν τη λήξη του ειδικού πρωταθλήματος.

Οι «βυσσινί» βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν το σκορ όταν ο Δουβίκας, που μόλις στο 3’ είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις του πλασάροντας ελάχιστα άουτ, βρέθηκε τετ α τετ με τον Νάγκι μετά από εξαιρετική μπαλιά του Νίνη κάτω από τη σέντρα και αυτή τη φορά δεν αστόχησε γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους στο 8ο λεπτό του αγώνα.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να ισορροπήσει και πίεσε διεκδικώντας την ισοφάριση, ωστόσο στο 39’ οι γηπεδούχοι χτύπησαν και πάλι, όταν εκμεταλλεύτηκαν ολέθριο λάθος της άμυνας και έκλεψαν τη μπάλα με τον Δουβίκα, ο νεαρός φορ έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μπαρτόλο και εκείνος πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τζ. Φέστα επιχείρησε να ανακατέψει την τράπουλα περνώντας τον Μουκαντζό στη θέση του Στίφλερ, με την ΑΕΛ να καταγράφει την πρώτη καλή στιγμή της στο 51’, όταν ο Ακούνια έκανε το σουτ έξω από την περιοχή μετά από ωραία ενέργεια και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν.

Στο 59’ οι «βυσσινί» βρέθηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα, με τον Τσόσιτς να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 65’ το παιχνίδι πήρε φωτιά, όταν μετά από υπόδειξη του VAR δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ (χέρι του Τέκιο εντός περιοχής), με τον Ντουρμισάι να βρίσκει στόχο από τα 11 βήματα μειώνοντας σε 2-1 (69’).

Το τέρμα αναπτέρωσε τις ελπίδες των φιλοξενούμενων, με τον Βόλο όμως να απαντά γρήγορα, αφού στο 74’ ο Μπουένο που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή έβαλε ταφόπλακα στα σχέδια τους εκμεταλλευόμενος ολιγωρία της άμυνας και νικώντας με άψογο γυριστό σουτ τον Νάγκι γράφοντας το 3-1 για την ομάδα του, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Τέκιο, Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης (81′ Κρητικός), Μπαριέντος (46′ Ριένστρα), Νίνης (66′ Μπουένο), Μαρτίνες (46′ Περέα), Μπαρτόλο (78′ Κιάκος), Δουβίκας.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Γιακιμόφσκι, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Στίφλερ (49′ Μουκαντζό), Κολομπίνο, Νικολιάς, Ακούνια, Πινακάς, Ντουρμισάι (83′ Γρηγορόπουλος).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μία αγωνιστική πριν τη λήξη των play out ο ΟΦΗ με διπλό έσωσε την παρτίδα, ενώ ο Παναιτωλικός θα παίξει αγώνα μπαράζ για την παραμονή του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης (19/5)

Βόλος – ΑΕΛ 3-1

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-3

Λαμία – ΟΦΗ 0-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βόλος 43

ΠΑΣ Γιάννινα 35*

Ατρόμητος 34

Λαμία 32

Απόλλων Σμύρνης 31*

ΟΦΗ 31

Παναιτωλικός 27

ΑΕΛ 24

*Για την Τετάρτη 19 Μαΐου ορίστηκε η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Σμύρνης, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα των Ιωαννίνων.

Η 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 15 Μαΐου (19.30)

ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία

Ατρόμητος – Βόλος

ΟΦΗ – Παναιτωλικός

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ