ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας για τα Αμερικανικά F-15 που προσγειώθηκαν στην 110 Π.Μ. και θα λάβουν μέρος σε εκπαίδευση με Έλληνες πιλότους

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας μέλος της ΕΕΔΥΕ  καταγγέλλει και καταδικάζει την Συνεκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής  Αεροπορίας με ιπτάμενους, τεχνικούς και βοηθητικό προσωπικό των ΗΠΑ , για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς  των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Πριν καν καθίσει η ‘’σκόνη’’ από την τεράστια επιτυχία του ‘’ΗΝΙΟΧΟΥ’’ και τα πολλαπλά μηνύματα από Συμμάχους και φίλους προς την Άγκυρα οι Αμερικανοί προχώρησαν σε μια νέα κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Δώδεκα μαχητικά F-15 της USAFE ήδη προσγειώθηκαν στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα για συνεκπαίδευση με την Πολεμική μας Αεροπορία. Οι Αμερικανοί με τα υπερσύγχρονα F-15 Eagle σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα παραμείνουν στην Ελλάδα για δύο εβδομάδες και θα λάβουν μέρος σε μια σειρά από εκπαιδευτικά σενάρια που έχει ήδη σχεδιάσει το ΓΕΑ και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Τα Αμερικανικά μαχητικά φυσικά και δεν θα πετάξουν μόνο με τα ‘’Φαντάσματα’’ της 337 Μοίρας που έχει έδρα την 110 Πτέρυγα Μάχης αλλά θα συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με όλες τις Πολεμικές Μοίρες της ΠΑ. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για δύο ‘’γεμάτες’’ εβδομάδες κοινής εκπαίδευσης με τα Ελληνικά ‘’γεράκια’’ σε όλο το FIR Αθηνών ακόμα και Ανατολικά σε περιοχές στις οποίες η αδιάλειπτη παρουσία της HAF έχει προκαλέσει έντονη ενόχληση στους γείτονες.

Η νέα Αμερικανική αποστολή στην Ελλάδα και στη Λάρισα αυτή τη φορά, εκτός από τα δώδεκα μαχητικά αποτελείται συνολικά από περισσότερους από 200 ιπτάμενους, τεχνικούς και βοηθητικό προσωπικό, ενώ μεταγωγικά έχουν χρησιμοποιηθεί από την USAFE για την υποστήριξη της παραμονής των Αμερικανών στην 110 Πτέρυγα Μάχης. Έτσι, έπειτα από τα F-16 της USAFE τα οποία είχαν προσγειωθεί στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα για να λάβουν μέρος τον περασμένο μήνα στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση ‘’ΗΝΙΟΧΟΣ 2021’’ οι Αμερικανοί μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδας στέλνουν ξανά μαχητικά τους στη χώρα μας σε ένα ‘’σερί’’ παρουσίας στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στις 23 Μάη και ώρα 6:30 μ.μ. στην πλατεία Α.Τ.Α. της Λάρισας, για να καταγγείλουμε την συμμετοχή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς  των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή διεκδίκηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για το ξήλωμα των βάσεων, την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις αποστολές στο εξωτερικό. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, να χαράξει το δρόμο που μπορεί να εγγυηθεί την πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, τις αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους λαούς.