ΟΡΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ: ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΑΟΥ ΤΛΟΥΠΑ;

Ερώτηση προς τον αντιδήμαρχο πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κατέθεσαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ορμή Ανανέωσης” Νίκος Γαμβρούλας και ο δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Λώλος, σχετικά με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Λαρισαίου γλύπτη Φιλόλαου Τλούπα.

Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση τους αναφέρει:

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως μια ομάδα πολιτών σας επισκέφτηκε, κάνοντας σας μια πρόταση για τον εορτασμό των 100 ετών από την γέννηση του Λαρισαίου γλύπτη Φιλόλαου Τλούπα το 2023 στην πόλη μας.

Προτάθηκε λοιπόν η πραγματοποίηση εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων μια εκδήλωση στην Πινακοθήκη με έργα του γλύπτη, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε διάφορες περιοχές κυρίως της Ελλάδος και την Γαλλίας και τα οποία θα μπορούσαμε να δανειστούμε για τον σκοπό αυτό. Επίσης προτάθηκε η πραγματοποίηση εξωτερικής έκθεσης ή εκδήλωσης στο εμβληματικό έργο του γλύπτη (Μνημείο Εθνικής Αντίστασης) στον χώρο του Αλκαζάρ, αλλά και διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη του σπουδαίου έργου του.

Καθώς η συγκεκριμένη ομάδα των πολιτών ενημέρωσε και την δική μας παράταξη για την σχετική πρόταση και την βρήκαμε εξαιρετική, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:

α)  ποια είναι η δική σας άποψη για τις προτάσεις αυτές και β) αν είστε σύμφωνος με τις προτάσεις, ποιος είναι ο προγραμματισμός του Δήμου για την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ